Četiri nova spota za promociju Budve

Rađenovićka se pohvalila da je Budvu za prvih osam mjseci ove gdine posjetilo 637.948 gostiju
86 pregleda 3 komentar(a)
TO Budva, Foto: Vuk Lajović
TO Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 13.10.2016. 12:49h

Promociju Budve za predstojeću ljetju sezonu pratiće nova video kampanja, u okviru koje je urađeno pet spotova različite, kojima na potpuno novi način se predstavljeni svi segmenti ponude metropole turizma.

Turistička orgtanizacije predstavila je na svečnom koktelu u novom budvanskom hotelu Moskva, spotove koje je uradila beogradska produkcijska kuća “Vision team“. Oni su imali najbolju ponudu na tenderu koju je raspisala TO Budve, i do sada je urađno četiri promotivna spota, dok je ključni spot o destinaciji Budva biti gotovo do Nove godine. Novinari su imali prilike da odgledaju svih četiri spota, kao i kadrove iz spota koji je u pipremi.

„Riječ o spotovima kojima se promoviše kulturno naslijeđe, gastronomija, zabava i aktivni odmor, kao i spot destinacije. Kompanija “Vision team“ iz Beograda je pobjednik tendera i aktivno radi na izradi promotivnih spotova. Već smo krenuli da emitujemo spotove na svim tržištima, gdje radimo promociju. Nijesu spotovi koje koristi samo TO Budva, već kompletna naša privreda, kada ima bilo koji vid promocije u inostrastvu. Riječ je o potpunom novom pristupu, u spotovima priča nije dominantna, već naprotiv, kratki vizuleni efekti su nešto što svaki jezik svijeta razumije. Tek slijedi jaka promotivna kampanja u okviru koje će biti plasirani spotovi “, istakla je Jelena Rađenović, direktorka organizacije.

Ona je navela da je neto vrijednost izrade svih filmova iznosila 74 hiljade eura.

Podsjetivši da je Vision team, radio na projektima “Survivor“, “Budva na pjenu od mora“, “Biser Bojane“, te sada snimaju seriju “Santa Mari de la salute“...producent Dragan Gaga Đurković je kazao da je da svi spotovi imaju jednu vrstu emocije, informative ..

“Spotovi imaju snagu i želju da prikažu, zaista tu tačku u Evropi i mediteranu, koja je u najmanju ruku bođanstvena. Mi smo to probali da uradimo i tek ćemo da uradimo, jer ima tu mnogo materijala, koji tek treba da se upotrijebi“, naveo je Đurković.

Budvu pojetilo 630 hiljada gostiju

Rađenovićka se pohvalila da je Budvu za prvih osam mjseci ove gdine posjetilo 637.948 gostiju, koji su ostvarili nešto više od četiri milion noćenja, te naplaćeno 2.5 milion eura na ime boravišne takse.

Ona je kazala da su rezultati ankete koja je rađena na info punktovima TO Budve od Jaza do Buljarice, pokazali da bi se čak 91 odsto gostiju vratilo ponovo da ljetuje u Buvu.

Na pitanje na koji su se način odlučili da Budva bude dstinacija za odmor, polovina njih je kazalo da su preko interneta, a 84 odsto ispitnika je kazalo da su zadovoljni kvalitetom pruženih turističko - ugostiteljskih usluga . Čistoćom plaža i okoline je zadovoljni 71 odsto ispitnika, dok je 29 odsto negativno odgovorilo, na šta će, kako je kazala Rađenović, poraditi u susret novoj sezoni.

Bonus video: