Žabljak: Potpisana dva nova donatorska ugovora

Zadovoljstvo nastavkom saradnje i novim investicijama iskazao je i predsjednik Opštine Veselin Vukićević
2 komentar(a)
Žabljak ugovor, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak ugovor, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 13.10.2016. 11:30h

Potpisivanjem dva nova donatorska ugovora, predsjednik Opštine Veselin Vukićević i direktor Centra za međunarodnu saradnju i razvoj republike Slovenije Gašpar Jež, nastavili su razvojnu priču Žabljaka.

Njih dvojica parafirali su ugovor za nabavku specijalizovanog vozila koje će biti u funkciji prečistača otpadnih voda istovremeno i za nabavku kontejnera za odvajanje suvog otpada iz prečistača. Uz to, vozilo će posjedovati VAP sistem kojim će se čistiti kanalizacioni cjevovodi i pojedinačne septičke jame. Ovom investicijom Žabljak će kompletirati savremeni prečistač, eliminisati ružne scene izlivanja kanalizacije i prestati sa praksom da za takve intervencije angažuje i plaća vozila iz drugih gradova.

"Sada slijedi raspisivanju tendera za nabavku ovakvog vozila koje će koštati oko 90.000 eura. Po dosadašnjoj praksi učešće Slovenije biće u polovini tog novca a drugu polovinu obezbijediće Opština Žabljak", kaže Gašpar Jež i podsjeća da je u istom odnosu Slovenija participirala u gradnji sportske dvorane koja je završena prije više od dvije godine, pa je drugi juče potpisani ugovor usmjeren ka unapređenju rada tog objekta.

"Kvalitetnijem radu sportske dvorane namjeravamo pomoći tako što će na Žabljak doći naši stručnjaci i svoja iskustva prenijeti zaposlenim u dvorani. Oni dolaze odmah a vaši ljudi će u novembru doći u Sloveniju i vidjeti kako mi to radimo. Mislim da smo napravili dobru priču oko održivosti sportskih dvorana, posebno kada su u pitanuobjekti u planinskim predjelima. Uz to pomoći ćemo na prezentaciji i sačinjavanju biznis planova, dovođenju sportskih ekipa i organizovanju sportskih događaja. Poklapa se tajming pa će vaša sportska dvorana u zimskoj sezoni dopuniti turističko sportska dešavanja", kaže Gašpar Jež.

Zadovoljstvo nastavkom saradnje i novim investicijama iskazao je i predsjednik Opštine Veselin Vukićević.

Kaže da će Slovenija pružiti svoj doprinos i kada su u pitanju naredni potezi rekonstrukcije i modernizacije vodosnadbijevanja što su u svojim planovima i budžetima predvidjela vlada Crne Gore i Opština Žabljak.

Bonus video: