Učenici srednje škole „Sergije Stanić“ u petak zajedno sa regionalnim kulinarskim zvijezdama

Cilj predstoječeg spektakularnog gastronomskog događaja “Game of Chefs” je profilisanje Balkana kao gastronomske destinacije
65 pregleda 0 komentar(a)
kuvar, Foto: Shutterstock
kuvar, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.10.2016. 10:53h

Druženje učenika i profesora Škole za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“ iz Podgorice i sedam renomiranih izvršnih šefova kuhinje iz zemalja regiona biće održano sjutra u hotelu “Regent Porto Montenegro”.

Druženje će prethoditi konceptualnom gastronomskom performansu, “Game of Chefs” odnosno “Susretu lidera kulinarstva”,koji će se u “Regentu” održati u subotu, 15. oktobra.

Oltion Veshi iz Albanije, Nihad Mameledžija iz Bosne i Hercegovine, Ante Udovičić iz Hrvatske, Jure Tomić iz Slovenije, Filip Ćirić iz Srbije i posebna gošća Petra Jelenić, predvođeni Željkom Knezovićem – izvršnim šefom kuhinje hotela “Regent” danas će poslijepodne provesti sa profesorima i učenicima podgoričke škole, a koji već tradicionalno obavljaju praksu u hotelu “Regent”.

“Drago mi je što će mladi ljudi koji su odabrali kulinarstvo za svoj poziv imati priliku da se sretnu sa već poznatim zvijezdama regionalne gastro scene.” -izjavio je ovom prilikom Željko Knezović, izvršni šef kuhinje hotela “Regent”. Zoran Klikovac, direktor škole “Serjije Stanić” izjavio je da su izuzetno počastvovani prilikom da se njihovi učenici i nekoliko profesora sretnu sa regionalnim kulinarskim zvijezdama.

“Druženje, organizovano uoči kulinarskog spektakla procjenjujemo kao dokaz partnerstva hotela “Regent” i naše institucije. Ovo partnerstvo koje traje već dvije godine omogućava našim učenicima sticanje praktičnih znanja na najvišem mogućem nivou. Vjerujemo da će naša saradnja iznjedriti neke od lidera struke koji će u budućnosti stati rame uz rame sa postojećim zvijezdama.”- kazao je Klikovac.

Inače, cilj predstoječeg spektakularnog gastronomskog događaja “Game of Chefs” koji sutra počinje u “Regentu” je profilisanje Balkana kao gastronomske destinacije.

Svaki od čuvenih šefova kuhinje će kreirati po jedan gang koji će reflektovati njihovu zemlju porijekla, a pomno odabrano vino iz iste regije će zaokružiti čin u okviru cjelokupne regionalne gastronomske simfonije od 7 gangova

Inspiraciju za organizaciju kvalitetnog kulinarskog šoua tim hotela “Regent” našao je u različitosti i bliskosti nacionalnih kuhinja regiona, obilju kvalitetnih prirodnih proizvoda i činjenici da je u prethodnom periodu, svaka od nacionalnih kuhinja, u režiji pomenutih šefova - lidera doživjela pravu kulinarsku revoluciju uz primjenu ličnih stilova i aktuelnih svjetskih kulinarskih trendova.

Bonus video: