Kolašinka sa dvoje djece živi od 120 eura: Kćerke odlikaši jedina utjeha

Dragica kaže da se plaši da krov trošne kuće u kojoj živi neće izdržati prvi ovogodišnji snijeg...
88 pregleda 11 komentar(a)
Dragica Vukić, Foto: Dragana Šćepanović
Dragica Vukić, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 13.10.2016. 07:31h

Samohrana majka Dragica Vukić (36) godinama sa dvije kćerke živi u Kolašinu od 120 eura materijalnog obezbjeđenja porodice.

Ona kaže da su podstanari u trošnoj kući i da za kiriju mjesečno izdvajaju 50 eura.

Priča da je nakon muževljeve smrti sa kćerkama ostala u selu Vranještica, ali je zbog njihovog školovanja bila prinuđena da se preseli u grad.

“U tom selu, koje je od grada udaljeno 24 kilometra i do kojeg se veći dio godine može samo terenskim vozilom, nema škole, pa sam morala u grad, zbog školovanja djece. Život sa prihodima od 120 eura je mučenje i stalna borba.

Zarađujem koliko mogu berući šumsko voće i pečurke, ali to je kratak period. Zimi je najteže, ne može se zaraditi, pa jedva preživljavamo”.

Dragica kaže da je zimi rizično živjeti u kući u kojoj stanuju.

Krov prokišnjava na više mjesta, elektroinstalacija je loša, pa je zbog takvog stanja jednom izbio i požar u kući, tvrdi Dragica.

Kaže da se plaši da krov neće izdržati prvi ovogodišnji snijeg.

“Kao što vidite, plafon samo što nije pao. Nemamo ni kupatila, a za kupanje vodu grijem na šporetu. Najviše me strah zime, jer zbog težine snijega krov može svakog časa da se uruši. Tako noću zimi ne smijem ni zaspati, nego po nekoliko puta čistim snijeg s krova. Djevojčice sa strahom i legnu i ustanu. Njihove krevete 'šetam' po sobi jer na nekoliko mjesta prokišnjava”.

Ističe da joj je jedina utjeha to što su kćerke odlični đaci.

Kaže da se nekoliko puta do sada obraćala lokalnoj upravu za zahtjevom da joj pomognu u rješavanju stambenog pitanja.

Prije više godina od Opštine je dobila plac u naselju Lug, ali tvrdi da nikad nije imala dovoljno novca da kupi građevinski materijal i bar započne gradnju kuće.

Bonus video: