Vlahović uručila Nacionalne stipendije za izvrsnost

Nacionalni program stipendija za izvrsnost pokrenuli su ministarstva nauke i prosvjete, a realizuje se drugu godinu zaredom
166 pregleda 4 komentar(a)
Sanja Vlahović, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Sanja Vlahović, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 12.10.2016. 16:37h

Ministarka nauke Sanja Vlahović uručila je Nacionalne stipendije za izvrsnost, za doktorske i postdoktorske studije. Uručivanje nagrada najboljim doktorandima, koji će se usavršavati u inostranstvu, organizovano je u nikšićkom Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolisu.

“Nijesmo ni najveća ni najmoćnija snaga ali kvalitet koji imamo je znanje. To daje snagu i hrabrost da kao mala zajednica zakoračimo u ono što su novi horizonti Evropske unije i Crne Gore“, kazala je Vlahović prilikom uručivanja stipendija.

Dobitnici ovogodišnje stipendije za doktorske studije su Branko Anđić, Borko Miladinović, Andrej Bracanović, Milica Kovačević, Nexhat Kapidani, Isidora Stanković i Bojana Vujović, dok su stipendije za postdoktorske studije dobili Ljubica Pejakov, Jelena Pejović, Vesna Maraš, Iskra Đurđić, Darko Bajić, Svetozar Savić, Mirjana Čizmović, Biljana Šćepanović, Sonja Pravilović i Sanja Bauk.

Darko Petrušić, direktor programa „Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost“, u sklopu koga je pokrenut nacionalni program stipendija za izvrsnost, i predsjednik borda direktora Tehnopolisa, kazao je da su ponosni što je prolaznost na pomenutom projektu bila jako visoka.

“Učinili smo sve da pospješimo razvoj nauke. Program je pokazao kakav kvalitet imamo, a ide se samo na prestižne univerzitete“, rekao je Petrušić.

Nacionalni program stipendija za izvrsnost pokrenuli su ministarstva nauke i prosvjete, a realizuje se drugu godinu zaredom.

Bonus video: