Šegrt: Ne postoji nestašica ljekova u Crnoj Gori

Direktor Zdravstvene ustanove Apoteke Crne Gore „Montefarm“, Radoman Dragaš, kazao je da je Montefarm, u ciju sprovođenja strategije Ministarstva zdarvlja, odnosno približavanja zdravstvene primarne zaštite pacijentima, otvorio apoteke
55 pregleda 5 komentar(a)
Budimir Šegrt, Foto: Vlada Crne Gore
Budimir Šegrt, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 12.10.2016. 11:00h

U Podgorici su danas otvorene još dvije apoteke Montefarma, na Starom aerodoromu i Bloku 12, čime će stanovnicima tih gradskih područja biti omogućeno da brže i lakše dobiju propisanu terapiju.

Ministar zdravlja, Budimir Šegrt, poručio je da je zadovoljan što se ovakvi zdravstveni objekti otvaraju u Crnoj Gori.

On je rekao da je disperzija zdravstvenih punktova u velikim gradovima naišla na dobru podršku.

Šegrt je ocijenio da je to u funkcionalnom smislu pun pogodak, jer se crnogorskim građanima približava zdravstvena zaštita.

On je kazao da ne postoji nestašica ljekova u Crnoj Gori, što se, nažalost, dešavalo u daljoj prošlosti.

„To pokazuje da je Montefarm, kao javna zdravstverna ustanova, sposoban da građanima Crne Gore obezbijedi kvalitetan i adekvatan lijek bez ikakvih problema“, naveo je Šegrt.

Direktor Zdravstvene ustanove Apoteke Crne Gore „Montefarm“, Radoman Dragaš, kazao je da je Montefarm, u ciju sprovođenja strategije Ministarstva zdarvlja, odnosno približavanja zdravstvene primarne zaštite pacijentima, otvorio apoteke.

„U Crnoj Gori trenutno su 52 apoteke, u Podgorici 14. Strategija je da se apoteke i dalje šire u Crnoj Gori“, rekao je Dragaš.

Bonus video: