PREMIJERNO pogledajte film "Naša snaga, Vojska Crne Gore"

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore u srijedu u Shoping mall-u "Delta City" organizuju manifestaciju "Budi dio nas" koja će trajati od 17 do 20 časova
0 komentar(a)
Budi dio nas, Foto: Odbrana.gov.me
Budi dio nas, Foto: Odbrana.gov.me
Ažurirano: 04.12.2018. 17:05h

Dokumentarno-edukativni film "Naša snaga, Vojska Crne Gore" večeras se premijerno prikazuje u bioskopu "Cineplexx" u Delta City-ju.

Istovremeno i posjetioci portala Vijesti premijerno mogu pogledati film.

JWPlayer video mesto

Reditelj filma je Blagota Marunović.

Film je za potrebe Ministarstva odbrane radila producentska kuća “CEZAM”, uz finansijsku podršku ambasade Ujedinjenog Kraljevstva u Podgorici.

Premijeri filma prisustvuju ambasadorka UK u Crnoj Gori, Alison Kemp, kolegijum ministra odbrane, kolegijum načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, na čelu sa načelnikom, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem, kao i 59 novih vojnika po ugovoru.

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore u srijedu u Shoping mall-u "Delta City" organizuju manifestaciju "Budi dio nas" koja će trajati od 17 do 20 časova.

Kako je najavljeno, posjetioci će moći da vide prikaz vojničkih vještina, kao što su borenje i veranje, dok će na posebnim pultovima biti predstavljene aktivnosti Ministarstva odbrane namijenjene mladima - zapošljavanje u Vojsci Crne Gore i dobrovoljno služenje vojnog roka, obrazovanje na inostranim vojnim akademijama, stipendiranje za fakultete u Crnoj Gori, promocija rodne ravnopravnosti u vojsci, kao i Ljetnji vojni kamp za mlade.

Na platou u prizemlju Delte sjutra će biti postavljen šator sa sredstvima veze, kao i pultovi sa EOD opremom (za uklanjanje eksplozivnih naprava) i ronilačkom opremom, EOD opremom Inžinjerijske čete, te alpinističkom i skijaškom opremom za obuku na brzim vodama.

"Posebno se mislilo i na najmlađe, tako da će biti organizovan kutak za njih, gdje će moći da slažu pazl sa vojničkim motivima, kao i da crtaju materijaom koji će biti obezbijeđen".

Nakon manifestacije, u 20 časova u Sali broj 5 Cineplexxa, biće prikazan dokumentarno-edukativni film “Naša snaga, Vojska Crne Gore”, a ulaz je slobodan.

Bonus video: