Podgorica: 88 stanova za penzionere, zgrada bi trebalo da bude završena za 18 mjeseci

Penzioneri stanove neće dobiti besplatno, već će ih platiti 495 eura po kvadratu. Potreban iznos uplaćuju u cjelosti ili najmanje 50 odsto prije zaključenja ugovora o kupovini stana, dok ostatak novca treba da uplate najkasnije do 30. oktobra 2017. godine
1195 pregleda 33 komentar(a)
Ažurirano: 11.10.2016. 12:28h

Treća zgrada za penzionere Glavnog grada, za koju je danas postavljen kamen temeljac, trebalo bi da bude završena za 18 mjeseci.

Zgrada sa 88 stanova će se graditi na urbanističkoj parceli 18, na prostoru nekadašnje Kamionske pijace na Tuškom putu.

Penzioneri stanove neće dobiti besplatno, već će ih platiti 495 eura po kvadratu. Potreban iznos uplaćuju u cjelosti ili najmanje 50 odsto prije zaključenja ugovora o kupovini stana, dok ostatak novca treba da uplate najkasnije do 30. oktobra 2017. godine.

Predsjednik Udruženja penzionera Ilija Stanišić kazao je da će 40 garsonjera, 32 jednosobna i 16 dvosobnih stanova penzionerima biti podijeljeno prema Pravilniku za rješenje stambenih potreba penzionera Glavnog grada i GO Golubovci i Tuzi.

“Objekat, koji danas počinjemo da gradimo koštaće 2.657.000 eura, po ponudi izvođača radova, “Kroling” iz Danilovgrada. Učesnici u finansiranju su Glavni grad, dodjelom besplatne lokacije i rješavanjem infrastrukture, Vlada, Fond PIO, Savez penzionera Crne Gore i penzioneri Podgorice”, kazao je Stanišić.

Firmi “Kroling”, kako je istakao, nije u potpunosti isplaćen iznos za izgradnju druge zgrade za penzionere, koja je useljena u februaru, te se nada da će, shodno dogovoru sa gradonačelnikom, uskoro izmiriti dug.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović je kazao da su do sada ustupili zemljište za tri stambene zgrade za penzionere, navodeći da će i ovu, kao i prethodne dvije zgrade, komunalno opremiti.

“Grad je na taj način, u ova tri objekta, uložio 3, 2 miliona eura”, kazao je Stijepović, navodeći da je ulog grada za treću zgradu, u vidu zemljišta i komunalija, vrijedan 1, 5 miliona eura.

Stijepović je kazao da završavaju reviziju projekta za izgradnju Doma starih na Starom aerodromu, koji će koštati skoro 10 miliona i moći će da primi 250 korisnika.

Galerija

Bonus video: