Planiraju da grade groblje u blizini aerodroma

Plan dopuniti smjernicama za rasvjetu
81 pregleda 6 komentar(a)
aerodrom, Podgorica, Foto: Luka Zeković
aerodrom, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.10.2016. 19:41h

Glavni grad će prije stavljanja na javnu raspravu Nacrta lokalne studije lokacije „Centralno groblje Golubovci” morati da već korigovani planski dokument, još dopuni, smjernicama za postavljanje rasvjete na dijelu prilaznog puta i unutar groblja.

U mišljenju, koje je potpisala generalna direktorica Direktorata za planiranje prostora pri Ministarstvu održivog razvoja, Dragana Čenić, navodi se da Nacrt treba dopuniti i smjernicama za obezbjeđenje elektro napajanja za predmetnu lokaciju.

U dopisu, iz preduzeća „Aerodromi Crne Gore” upućenog četvrtog oktobra Ministarstvu, navodi se da su planerima dostavili smjernice za postavljanje rasvjete na dijelu prilaznog puta i unutar groblja i u pogledu obezbjeđenja elektro napajanja za tu lokaciju.

“Što se tiče primjedbe na lokalni prilazni put, koji Nacrtom LSL nije obuhvaćen u dijelu koji je sporan sa aspekta zadovoljenja mjera bezbjednosti i sigurnosti i ograničenja budućeg razvoja i modernizacije aerodroma 'Podgorica', obavještavamo vas da smo se 21. 9. zahtjevom obratili Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora...”, navode iz „ Aerodroma ”. U zahtjevu su zatražili da se u Programu za 2017. predvidi izrada Lokalne studije lokacije za taj dio, navodeći da su „Aerodromi Crne Gore” izrazili spremnost da na Odboru direktora razmotre i obezbijede sufinansiranje izrade tog planskog dokumenta, koji bi trebalo da obuhvati i riješi ovaj sporni segment lokalnog puta.

Iz „ Aerodroma ” su se zahvalili na uvažavanju zahtjeva da se između buduće ograde centralnog groblja Golubovci i zaštitne aerodroma „Podgorica”, ostavi slobodan prostor u rastojanju od najmanje pet metara.

Bonus video: