MUP ne može da gradi na Zlatici

U zahtjevu MUP-a se ne navodi o kakvim objektima je riječ, a iz Sekretarijata navode da planom nije predviđena izgradnja
272 pregleda 0 komentar(a)
kamp, Zlatica, Foto: Vesko Belojević
kamp, Zlatica, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.10.2016. 17:13h

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine odbio je da izda Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) urbanističko-tehničke uslove (UTU) za izgradnju objekata na urbanističkim parcelama 1194, 1189/2, 1187, 1190, 1193 i 1195 KO Podgorica na Zlatici .

U rješenju koje je Sekretarijat izdao u septembru, navodi se da se Služba za pravne, kadrovske i finansijske poslove MUP-a sa zahtjevom za izdavanje UTU obratila 15. aprila.

U zahtjevu MUP-a se ne navodi o kakvim objektima je riječ.

Iz Sekretarijata se objašnjava da pojedine od navedenih katastarskih parcela služe za komunikaciju i prilaz motelu „Zlatica” i pomoćnim objektima, koji se nalaze na katastarskoj parceli 1188, te da Sekretarijat nema ovlašćenje za izdavanje traženog odobrenja. Vršilac dužnosti sekretara SekretarijataOliver Marković u izdatom rješenju navodi da je uvidom u plansku dokumentaciju konstatovano da se pomenute parcele nalaze u zahvatu Prostorno-urbanističkog plana Podgorica (PUP) i da tu nije planirana izgradnja objekata.

“Prema smjernicama navedenog plana, na navedenim katastarskim parcelama nije planirana izgradnja objekata i iste dijelom predstavljaju trotoar i zelenu površinu uz Jadransku magistralu, odnosno, put sa južne strane - katastarska parcela 1187 KO Podgorica II”, navodi se u rješenju. Vlada je kamp na Zlatici kupila u avgustu 2011. od UTTP-a Crna Gora, vlasnika Žarka Burića, za 8,4 miliona eura.

Kamp na Zlatici je nekoliko godina prije toga, zajedno sa drugim lokacijama, Vlada prodala za gotovo duplo manje novca.

Kupovina kampa bila je tema i kontrolnog saslušanja skupštinskog Odbora za antikorupciju pretposljednjeg dana 2013. godine. Bivši VDT Veselin Vučković je poslanike te godine pismom obavijestio da je Tužilaštvo otvorilo postupak povodom te kupovine.

Bonus video: