Nikšić: Popularna "čaša" hotela "Onogošt" služiće kao studentski dom

Predsjednik opštine Veselin Grbović kazao je da raduje činjenica da hotel prerasta u studentski dom i da će studenti imati odličan smještaj
855 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2016. 15:38h

U hotelu "Onogošt", koji je kupila firma "Comp comerc" iz Nikšića, vlasništvo Ranka Jovovića svečano je otvoren adaptirani dio, popularnu "čašu" koja će služiti kao studentski dom.

Potpuna rekonstrukcija prve faze trajala je dva mjeseca i pored 117 soba u kojima će mjesta biti za 250 studenata novi dio hotela sadrži bife, čitaonicu i mini kuhinju na svakom spratu.

U rekonstrukciju hotela "Comp comerc" je do sada uloženo oko 700.000 eura.

"Sa hotelom ‘Onogošt’ i smještajnim kapacitetima otvaraju se mogućnosti za organizacije velikih događaja, kako turističkih, tako i sportskih manifestacija. Već smo u pregovorima za balkanska, mediteranska i evropska takmičenja", kazao je Jovović i dodao da je menadžmentu želja hotel i Nikšić budu spona juga i sjevera.

Nakon novog dijela na redu je, kazao je Jovović, rekonstrukcija starog hotela koji će imati četiri zvjezdice.

"Želja nam je da taj dio bude baza za sve spotrske selekcije Crne Gore i da to bude hotel ‘Onogošt sport’ sa svim sadržajima za sportiste", kazao je Jovović.

Predsjednik opštine Veselin Grbović kazao je da raduje činjenica da hotel prerasta u studentski dom i da će studenti imati odličan smještaj.

I ministar Predrag Bošković je izrazio zadovoljstvo što će će studenti imati dobar smještaj i pozvao ih da se prema objektu odnose kao prema svojoj kući.

"Stavili smo u funkciju nešto što je simbol grada Nikšića, nešto po čemu se Nikšić dugo prepoznavao, a što je najvažnije, opet, smanjujemo nezaposlenost za pedesetak novouposlenih koliko će raditi u ovom objektu. Sve nam to daje za pravo da kažemo da smo uradili jedan kvalitetan projekat, ne sa aspekta ekonomičnosti već sa aspekta humanosti, jer gdje postoji studentska populacija tu postoji i život", kazao je Bošković.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore Miloš Pavićević kazao je da će na ovaj način biti riješen jedan od hroničnih problema studenata, a to je problem smještajnih kapaciteta.

"Tri godine nakon Podgorice i Nikšić je dobio izuzetno moderan objekat, a koleginice i kolege u gradu u kom su smještena tri fakulteta državnog univerziteta objekat u kojem će, vjerujem, imati sve potrebne uslove i sadržaje za ostvarivanje još boljih rezultata", kazao je Pavićević.

Kompanija "Comp komerc" nagradila je najbolju studentkinju Filozofskog fakulteta, Sandru Gardović iznosom od 500 eura.

Jovović je hotel kupio u aprilu ove godine za oko 1,1 milion eura, nakon 21 oglasa i početne cijene od 11 i po miliona eura.

Galerija

Bonus video: