Herceg Novi: Oktobarska nagrada prosvjetnom radniku Đorđiju Radoviću

Do sada je Oktobarsku nagradu i Povelju dobilo 166 pojedinaca i organizacija
100 pregleda 0 komentar(a)
Đorđije Radović, Foto: Slavica Kosić
Đorđije Radović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.10.2016. 13:59h

Žiri za dodjelu Oktobarske nagrade Herceg Novog je na današnjoj sjednici većinom glasova odlučio da ove godine najveće priznanje grada “Oktobarsku nagradu” dodijeli Đorđiju Radoviću, direktoru Javne ustanove Osnovna škola “Ilija Kišić”.

U obrazloženju JUOŠ “Ilija Kišić” kao predlagača, navodi se da se ova ustanova za sedamnaest godina kako njom rukovodi Đorđije Radović afirmisala kao jedna od najuspješnijih na ovom području, pa i u Crnoj Gori. Kao čovjek i rukovodilac, neumorni entuzijasta i pregalac, sa bogatim ličnim i profesionalnim iskustvom, okupio je i ujedinio kolektiv, što je dalo pozitivan impuls i dobre rezultate vaspitno-obrazovnog rada.

Radović Radosava Đorđije rođen je 1951. godine u selu Praga, opština Nikšić. U Nikšiću je završio osnovnu školu, gimnaziju i pedagošku akademiju. Kao nastavnik fizike i tehničkog obrazovanja do 1983. godine je radio u Bosanskoj Krupi, poslije čega se nastanjuje u Herceg Novom gdje na istim poslovima radi u osnovnim školama “Milan Vuković” i “Dašo Pavičić”. U januaru 1997. godine imenovan je za načelnika Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti Opštine Herceg Novi. Od 01.septembra 2000. godine radi kao direktor Osnovne škole “Ilija Kišić” u Zelenici.

Žiri koji je donio odluku čini su predsjednik Đuro Prijić i članovi: Maja Bakrač, Tamara Vukašinović, Tatjana Ateljević, Marko Poznanović, Vesna Babović, Gojko Matijašević, Jovan Subotić i Dragan Mračević.

Ove godine je pristiglo ukupno devet predloga za dodjelu nagrade. Do sada je Oktobarsku nagradu i Povelju dobilo 166 pojedinaca i organizacija.

Bonus video: