Odloženo iseljenje porodice Vlahović

„Živim od danas do sjutra. Ne mogu planirati, ni organizovati život. Evo sad čekam novo izvršenje“, kazala je Vlahović
121 pregleda 10 komentar(a)
porodica Vlahović, Foto: Luka Zeković
porodica Vlahović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.10.2016. 09:47h

Porodica Vlahović iz Park šume u Zagoriču nije bila prinuđena da napusti kuću danas, jer je iseljenje, koje je po rješenju Osnovnog suda bilo zakazano, odloženo.

Službenici policije su dolazili, ali nakon kraćeg zadržavanja, Svetlani Vlahović je saopšteno da se intervencija odlaže.

„Ja sam ovo negdje i očekivala. Ovo je vjerovatno neka njihova psihološka igra, pritisak, šta li već. Sad će oni vjerovatno za mjesec dana biti opet tu“, mišljanje je Vlahovićeve.

Danas je bio peti put da sudski izvšitelji i policija dolaze na prag ove porodice, a živjeti u stalnom iščekivanju dolaska izvršitelja nije lako.

„Živim od danas do sjutra. Ne mogu planirati, ni organizovati život. Evo sad čekam novo izvršenje“, kazala je Vlahović.

Nekoliko desetina građana okupilo se ispred kuće Vlahovića u znak podrške, a prisutni su bili i predstavnici Centra za socijalni rad. Međutim, Vlahović nije bila zadovoljna podrškom komšija, koje možda očekuje ista sudbina.

„Ovdje je više ljudi sa strane, nego komšiluka, ali svako ima svoje mišljenje... Znate našu psihologiju, ako ti bilo ko šta obeća danas, bez potpore i dokaza, mi smo svi spremi da povjerujemo u ono što nam najviše odgovara“, ocijenila je Vlahović.

Vlahovići, dvoje djece, žena i bivši muž, žive u kući od 85 kvadrata koju su napravili 2000. godine na zemljištu od 480 kvadrata.

Porodici Vučinić, koja je bila vlasnik ovog zemljišta prije nacionalizacije, je pravosnažnom odlukom Vrhovnog suda vraćeno 125.000 kvadratnih metara u Park šumi Zagorič. Kuća koju su napravili Vlahovići, sada je uknjižena kao svojina porodice Vučinić.

Pojedinačnim presudama odlučeno je da se za ovu zemlju Vučinićima mora isplatiti od 35 do 40 eura po kvadratu kao i sudski troškovi.

Bonus video: