DF: Katnić da preispita davanje u zakup Luke Budva

"Demokratski front Budva predlaže da Državni tužilac uzme što prije u razmatranje te prijave i sasluša sva odgovorna lica i objavi rezultate istrage"
97 pregleda 3 komentar(a)
Luka Budva, Foto: Vuk Lajović
Luka Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 10.10.2016. 09:34h

Budvanski odbor Demokratskog fronta pozvao je Specijalnog državnog tužioca da što prije procesuira slučaj budvanske luke i sasluša sve odgovorne.

"Demokratski Front Budva podržava inicijativu građana okupljenih oko NVO PORAT da im se obezbijedi da planski i i svi drugi dokumenti, kao i ugovori budu transparentni i da se razvoj i širenje Luke Budva ne planira mimo građana i bez koncenzusa o planskom održivom razvoju grada. Da se razmotre svi štetni i nezakoniti ugovori, i da se ne produži vrijeme izdavanja već da se ostavi građanima i Opštini Budva na upravljanje", saopštili su iz budvanskog DF.

Oni su podsjetili da su odbornici Demokratskog fronta Budva više puta ukazivali na ovaj problem i podnijeli i krivičnu prijavu protiv ministara Branimira Gvozdenovića i Ivana Brajovića, vlasnika Stratex i Doguš grupe, Upravnog odbora i direktora Javnog preduzeca Morsko dobro iz 2007.godine, odgovornih lica u Marini Budva kao i odgovornih lica u opštini Budva.

"Partnerstvo između Stratex grupe i turske Dogušgrupe, koje podrazumjeva modernizaciju i proširenje pristaništa u Budvi zapravo se zasniva na organozovanom kriminalu u koji su uključeni od početka davanja u zakup pristaništa, svi oni koji su podržali tu akciju na nezakonit način. Odlukom Upravnog odbora JP Morsko dobro iz 2007. godine, te aneksima Ugovora o korišćenju Morskog Dobra sa MC Marina Budva, a vezano za produženje zakupa, stvorili su se uslovi za nelegalne građevinske radove na produiženju lukobrana u pristaništu Budva. Demokratski front Budva predlaže da Državni tužilac uzme što prije u razmatranje te prijave i sasluša sva odgovorna lica i objavi rezultate istrage. Stoga se nadamo da će nakon istrage Specijalnog državnog tuzioca Luka Budva biti vraćena njenom vlasniku Skupštini Opštine Budva", zaključuju u Demokratskog frontu Budva.

Bonus video: