Podgorica: Vlahoviće peti put iseljavaju

Tri iseljenja Vlahovića spriječili mještani, jednom nije bilo policije
139 pregleda 13 komentar(a)
porodica Vlahović, Foto: Luka Zeković
porodica Vlahović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.10.2016. 07:40h

Iseljenje porodice Vlahović iz Park šume u Zagoriču, po rješenju Osnovnog suda, biće pokušano danas, peti put za redom

U rješenju za iseljenje traži se asistencija dvadeset policajaca, a iz porodice Vlahović su pozvali komšije i druge da se okupe i spriječe da završe na ulici.

Vlahoviće je sudski izvršitelj pokušao četiri puta da iseli iz kuće, ali su to spriječili okupljeni građani, a jednom se odustalo jer nije došla policija.

Porodici Vučinić pravosnažnom odlukom Vrhovnog suda vraćeno je 125.000 kvadratnih metara u Park šumi Zagorič, među njima i zemljište na kojoj su Vlahovići napravili dom.

Vučinići su bili vlasnici zemljišta prije nacionalizacije.

Pojedinačnim presudama je odlučeno da se Vučinićima mora isplatiti novac za tu zemlju, odnosno po procjeni vještaka od 35 do 40 eura po kvadratu i sudski troškovi.

Vlahovići, dvoje djece, žena i bivši muž, žive u kući od 85 kvadrata koju su napravili 2000. godine na zemljištu od 480 kvadrata.

Svetlana Vlahović je kazala da se nije ništa promijenilo od zadnjeg pokušaja iseljenja, niti ih je neko kontaktirao.

Iz advokatske kancelarije "Jovović, Mugoša, Vuković", zastupnika porodice Vučinić, ranije je saopšteno da će tužitelji morati da plate tržišnu vrijednost zemljišta koje su okupirali.

Pojedini mještani pristali su da plate Vučinićima zemljište, a ima onih i kojima se odbijaju od primanja rate, po osnovu presude za povraćaj imovine.

Nasljednicima Femije Stamatović rješenjem Ministarstva finansija vraćeno je 160.000 kvadrata u Park šumi u Zagoriču.

Bonus video: