Nikšić: Kamp za 20 omladinaca

„Naučili su da postavljaju šatore, kako se koriste mapa i busola, vezuju čvorovi, ali i da se upoznaju sa osnovama volonterizma kroz kroz djelovanje u zajednici na raznim dobrovoljnim aktivnostima, podnošenju inicijativa i učešćem u procesu donošenja odluka”, kazao je Stanišić
103 pregleda 1 komentar(a)
Omladinski klub Nikšić, Foto: Omladinski klub Nikšić
Omladinski klub Nikšić, Foto: Omladinski klub Nikšić
Ažurirano: 10.10.2016. 08:00h

Zahvaljujući Omladinskom klubu Nikšić i Odredu izviđača „Dragan Cerović Gigo“ 20 mladih Nikšićana protekla tri dana kampovalo je u Grebicama, nadomak Nikšića.

Prema riječima Miroslava Stanišića, predsjednika Omladinskog kluba, cilj kampa je bio da se mladi upoznaju sa osnovama skautizma, ali i omladinskog aktivizma.

„Naučili su da postavljaju šatore, kako se koriste mapa i busola, vezuju čvorovi, ali i da se upoznaju sa osnovama volonterizma kroz kroz djelovanje u zajednici na raznim dobrovoljnim aktivnostima, podnošenju inicijativa i učešćem u procesu donošenja odluka”, kazao je Stanišić.

Tokom kampa, koji je realizovan u sklopu projekta “Uljepšajmo svoje slobodno vrijeme” sufinansiranog od strane Opštine, organizovan je i uspon na brdo Uzdomir.

Bonus video: