Preko 40 izlagača na "Podgoričkim danima meda"

Pčelari nude med od osam do deset eura za veliku teglu, a mala se može trgovati za pet eura. Na štandovima se može trgovati i oprema za bavljenje pčelarstvom
1 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2016. 14:46h

Loša godina, nije uticala da se na ovogodišnjim "Podgoričkim danima meda", 22 po redu, okupi preko 40 izlagača.

Tradicionalna trodnevna manifestacija počela je danas, završava se u nedjelju, a okupila je pčelare i proizvođače opreme iz čitave Crne Gore, a ima ih i iz regiona.

"Ova godina bila je loša za pčelare, lošija od ranijih godina, ne možemo da se pohvalimo proizvodnjom meda. Zbog toga su se pčelari morali snalaziti, da bi se prehranila društva u košnicama i opstala", istakao je pčelar iz južne Srbije sa Vlasine Nenad Cocić.

On je kazao da na manifestaciju u Podgorici dolazi redovno, preko deset godina, a da je pčelar po hobiju, a pedijatar po struci.

"I pored loše godine, zbog dugogodišnjih mušterija došao sam da im ponudim svoje proizvode", kazao je Cocić.

On je rekao da u ponudi ima tri vrste meda - bagremov sa nešto niži kota, livadski, kao i šumski sa hiljadu i 200 metara nadmorske visine.

Pčelari nude med od osam do deset eura za veliku teglu, a mala se može trgovati za pet eura. Na štandovima se može trgovati i oprema za bavljenje pčelarstvom.

Košnice koštaju od pedeset do 65 eura, nastavci se mogu trgovati od šest do osam i po. Zainteresovani su mogli trgovati i zaštitna odijela za pčelarstvo, za koja je trebalo izdvojiti deset do 30 eura.

Galerija

Bonus video: