Majke iz Rožaja: Stankoviću, dolazimo u četvrtak i ispred Vašeg tužilaštva

Rožajke su najavile da će nastaviti sa štrajkom ispred Vlade Crne Gore, gdje će, kako navode, ostati do daljnjeg, bez obzira na parlementarne izbore
4 komentar(a)
Majke iz Rožaja, Foto: Luka Zeković
Majke iz Rožaja, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.10.2016. 11:43h

Majke iz Rožaja će u četvrtak doći ispred Vrhovnog državnog tužilaštva i tražiti prijem kod Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića zbog zloupotreba i krivičnog dijela uništavanja arhive u rožajskom Zavodu za zapošljavanje.

Kako je saopštila predstavnica majki, Rafeta Murić, Rožajke su danas Stankovića pismeno obavijestile o dolasku.

"Ako 30 majki dostave dokaze Centru za socijalni rad u Rožajama da su se vodile preko 15 godina na Zavodu za zapošljavanje i ako im se ti dokazi od strane centra za socijalni rad u Rožajama priznaju, a istih tih dokaza nema na Zavodu za zapošljavanje u Rožajama, možda će nam Vrhovni državni tužioc kazati, s obzirom na to da njegov tužioc u Rožajama ćuti, gdje su. Gdje su ti dokazi u Zavodu za zapošljavanje u Rožajama, pitamo Stankovića", navodi Murić.

Ona dodaje da je sada jasno i svakom pravničkom laiku da je izvršeno krivično djelo.

"Jedino nije jasno tužilaštvu u Rožajama", navodi Murić, " Ako nije tako, gdje je dokumentacija koju je Centar priznao ovim majkama, ako se ne nalaze na ovom zZavodu? S obzirom na to da nemamo povjerenje u osnovnog državnog tužioca u Rožajama u četvrtak ćemo doći i ispred Vrhovnog državnog tužilaštva, gdje ćemo ostati dok nas god ne primi Vrhovni državni tužioc Ivica Stanković, kojemu ćemo prezentovati sve dokaze o svim zloupotrebama na Zavodu za zapošljavanje u Rožajama. Nećemo odustati dok se svi odgovorni ne kazne shodno krivičnom zakoniku Crne Gore i sigurno nećemo odustati od svojih prava, dok se god svim majkam koje posjeduju bilo kakve dokaze da su se preko 15 godina vodile na Zavodu za zapošljavanje kao nezaposlena lica, ne prizna pravo na naknade po osnovu rođenja troje i više djece a u skladu sa zakonom."

Dodaje se da će majke iz Rožaja nastaviti sa štrajkom ispred Vlade Crne Gore, gdje će, kako navode, ostati do daljnjeg, bez obzira na parlementarne izbore.

Majke iz Rožaja nedavno su sedam dana ispred Vlade štrajkovale tražeći od nadležnih da im uruče pozitivna rješenja kako bi ostvarile naknadu po snovu rođenja troje ili više djece. One već duže od pola godine protestuju jer je u rožajskom Birou rada izgubljena dokumentacija kojom treba dokazati da su najmanje 15 godina bile na evidenciji nezaposlenih, što je jedan od uslova za ostvarivanje prava na nadoknatu

Bonus video: