Odgovor sindikata doktora: Ljekarku bi da diskredituju

“Licemjerno je govoriti o ličnoj odgovornosti, a ne osvrnuti se na degradaciju zdravstva”
91 pregleda 3 komentar(a)
Milena Popović Samardžić, Foto: Privatna arhiva
Milena Popović Samardžić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 06.10.2016. 18:45h

Licemjeran je i bijedan pokušaj Ministarstva zdravlja da diskredituje mladu ljekarku Milenu Popović-Samardžić, koja stoji na čelu najmnogobrojnijeg udruženja doktora medicine u Crnoj Gori.

To stoji u saopštenju koji potpisuju članovi Glavnog odbora i Skupštine Sindikata doktora medicine (SDM) u ime članova.

Iz Ministarstva zdravlja prekjuče je saopšteno da je licemjerno da Popović-Samardžić u kontinuitetu govori o zdravstvenom sistemu, iako nema ni dana lične odgovornosti u pružanju zdravstvenih usluga.

U reagovanju SDM piše da je licemjerno govoriti o ličnoj odgovornosti, a ne osvrnuti se na degradaciju zdravstvenog sistema i sabotirati pokušaje doktora medicine da unaprijede položaj i dostojanstvo profesije.

“Popović-Samardžić svojim istupanjem u javnosti personifikuje SDM i iznosi reprezentativne stavove ove sindikalne ogranizacije čiji članovi su stožer zdravstvenog sistema Crne Gore, te je važno naglasiti da njeno istupanje nije lični poduhvat, već rezultat kolektivnih napora da se očuva integritet kako ljekarske struke, tako i sistema zdravstvene zaštite uopšte”.

Naglasili su da je licemjerno to što Ministarstvo tvrdi da Popović-Samardžić iznosi neistine i netačne statističke podatke, a da pri tom ne ponude validan demant.

Popović-Samardžić je ranije saopštila da premijer Milo Đukanović sa bezobzirnom lakoćom obećava oporavak zdravstvenog sistema, iako ga je politikom sveo na najniže grane.

Bonus video: