Šćekić uručio sertifikate polaznicima „Male škole ugostiteljstva“

U okviru lokalne uprave među zaposlenima je i određen broj lica sa invaliditetom i oni u cjelosti ispunjavaju uslove i potrebe opisa radnog mjesta koje pokrivaju“
0 komentar(a)
Mala škola ugostiteljstva, Foto: Tufik Softić
Mala škola ugostiteljstva, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 06.10.2016. 14:12h

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić uručio je sertifikate polaznicima takozvane „Male škole ugostiteljstva“ koju su u proteklih tri mjeseca pohađale osobe sa invaliditetom.

Ova projekat, u sklopu profesionalne rehabilitacije i aktivne politike obuke i zapošljavanja lica sa invaliditetom sprovela je Služba menadžera, uz finansijsku podršku Zavoda za zapošljkavanje Crne Gore.

Prema riječima koordinatorke projekta Marijane Vešović projekat daje doprinos zapošljavanju lica sa invaliditetom, kroz usvajanje znanja i razvijanje vještina za kvalitetno i uspješno obavljanje posla iz oblasti kulinarsko- ugostiteljske struke.

Gradonačelnik Šćekić je istakao da je ovo jedan u nizu značajnih projekata koji je Opština Berane uspješno realizovala, i izrazio nadu u brzo zaposlenje polaznika škole.

"U okviru lokalne uprave među zaposlenima je i određen broj lica sa invaliditetom i oni u cjelosti ispunjavaju uslove i potrebe opisa radnog mjesta koje pokrivaju“ kazao je Šćekić.

Partner projekta je JU "Vukadin Vukadinović“, koja je kao škola vršila obuku osoba sa invaliditetom za obavljanje poslova i zanimanja u struci pomoćni kuvar.

Nevladine organizacije „Sjeverna zemlja“, „Korak nade“ i „Ljepša budućnost“ su takođe bile partneri projekta.

Program obrazovanja je trajao tri mjeseca ili 216 radnih sati/ časova, a vrijednost projekta je 39.721,20 eura.

Bonus video: