Gradonačelnici Tivta novi automobil, ostalima polovnjaci

Nakon stupanja na dužnost, Matijevićeva je praktično bila “pješak”, jer su vozila uzeli Ivan Novosel i trojica potpredsjednika...
87 pregleda 13 komentar(a)
terenac, Snežana Matijević, Foto: Siniša Luković
terenac, Snežana Matijević, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 05.10.2016. 17:38h

Ne računajući vozila Službe zaštite i spasavanja, lokalna uprava u Tivtu raspolaže sa ukupno 12 službenih automobila.

Pet auta koriste najviši funkcioneri - gradonačelnica dr Snežana Matijević (DPS), predsjednik Skupštine Ivan Novosel (DPS) i trojici potpredsjednika Opštine.

Gradonačelnica vozi mjesec stari terenac „nisan kaškai 1.6 DCI“, koji je plaćen 31.000 eura.

Nakon stupanja na dužnost, ona je “ostala pješak“ zato što su sva raspoloživa vozila uzeli Novosel i trojica potpredsjednika.

Novosel vozi službeni „reno megan 1.5 DCI“ iz 2012. godine, koji je prethodne dvije koristio kao gradonačelnik.

Isti takav automobil, koji je do prije nekoliko mjeseci koristio bivši predsjednik SO Tivat Krsto Bošković (SDP), sada vozi potpredsjednik Opštine dr Siniša Kusovac (DPS).

Potpredsjedniku Dejanu Maslovaru (SD) dodijeljen je donedavno zvanični protokolarni automobil tivatskog gradonačelnika - „ford mondeo 2.0 TDCI“ iz 2007.

Treći potpredsjednik Opštine Ilija Janović (HGI) koristi službeni „ford C-MAX 1.8 TDCI“ iz 2007.

Svima njima, prema Odluci o raspodjeli korišćenja službenih vozila u organima lokalne uprave u Opštini Tivat koju je 29. jula donijela Matijevićeva, službeni automobili dodijeljeni su na ličnu upotrebu i mogu da ih koriste i van radnog vremena.

Prema nezvaničnim saznanjim „Vijesti“, Matijevićeva je namjeravala da svojim najbližim saradnicima ograniči korištenje službenih vozila samo tokom radnog vremena, ali je to maltene izazvalo njihovu pobunu.

Prema još važećoj njenoj odluci, Komunalna policija koristi dvije „dačije sandero 1.2“ iz 2016, Direkcija za investicije „folksvagen golf 5 1.9 TDI“ iz 2005, Sekretarijat za komunalno stambene poslove i saobraćaj „ford C-Max 1.8 TDCI“ iz 2007, Sekretarijat za finansije i ekonomski razvoj „reno klio 1.2“ iz 2008, a Sekretarijat za informacione sisteme i zajedničke poslove „folksvagen kedi 2.0 SDI“ iz 2005. i dvije godine mlađi „ford fusionom 1.4 TDCI“.

Ta dva automobila, po odluci Matijevićeve, po potrebi koriste svi organi lokalne uprave. Budući da je nedavno značajno povećan broj sekretarijata, direkcija i samostalnih službi, za očekivati je da će lokalna uprava uskoro morati da kupi bar još tri automobila.

Bonus video: