Pavićević još nema imovinski karton

UCG planira da valorizuje centar kroz izdavanje prostora preko novoosnovanog preduzeća na čijem je čelu Pavićević. Rektorka Radmila Vojvodić i predsjednik UO Duško Bjelica nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” zbog čega je osnovana firma, kome će odgovarati za poslovanje
114 pregleda 14 komentar(a)
Miloš Pavićević Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Miloš Pavićević Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.10.2016. 05:57h

Vršilac dužnosti direktora “Univerzitetski sportski i kulturni centar” d.o.o. Miloš Pavićević nije dostavio imovinsko stanje po dolasku na tu funkciju.

Pavićevićevog kartona nema u registru imovinskih izvještaja, dostupnom na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije.

Prema Zakonu o sprečavanju korupcije, javni funkcioner je “izabrano, imenovano ili postavljeno lice... u javnoj ustanovi, javnom preduzeću ili drugom privredom društvu, odnosno pravnom licu koje vrši javna ovlašćenja, odnosno djelatnosti od javnog interesa ili je u državnom vlasništvu... bez obzira na stalnost funkcije i nadoknadu”.

Zakonom je predviđeno da novi funkcioner mora da dostavi imovno stanje najkasnije 30 dana po dolasku na funkciju, što Pavićević nije učinio iako ga je Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UO UCG) u martu imenovao za v.d. direktora “Univerzitetski sportski i kulturni centar” d.o.o.

Pavićević nije odgovorio na pitanje “Vijesti” da li je od Agencije tražio mišljenje da li je imenovanjem na čelo preduzeća u vlasništvu državnog Univerziteta postao javni funkcioner.

Iz Agencije su objasnili da zbog tehničkih pitanja nijesu bili u mogućnosti da odgovore na pitanja, ali su obećali da će to uskoro učiniti.

“Vijesti” su juče objavile da UCG od aprila preko firme “Univerzitetski sportski i kulturni centar” d.o.o. upravlja sportskim objektom vrijednim 3,3 miliona eura, otvorenim u novembru 2015.

Prema dokumentima u koje su “Vijesti” imale uvid, preduzeće je u vlasništvu UCG, osnovano je sa kapitalom od jedan euro, a bavi se “sportskim objektima”.

Kao jedina odgovorna osoba u podacima Centralnog registra Privrednog suda pominje se predsjednik Studentskog parlamenta Miloš Pavićević, i to kao vršilac dužnosti firme.

Univerzitetski sportski i kulturni centar je zdanje od preko 5.400 metara kvadratnih, a osim dvorane i pratećih sadržaja za razne sportove, ima i dvije multimedijalne sale.

UCG planira da valorizuje centar kroz izdavanje prostora preko novoosnovanog preduzeća na čijem je čelu Pavićević.

Rektorka Radmila Vojvodić i predsjednik UO Duško Bjelica nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” zbog čega je osnovana firma, kome će odgovarati za poslovanje i da li će prihodima od sportske dvorane upravljati Upravni odbor UCG, ili “Univerzitetski sportski i kulturni centar” d.o.o.

Za predsjednika Studentskog parlamenta neće se kandidovati?

Prema nezvaničnim informacijama iz Studentskog parlamenta (SP), Pavićević se neće ponovo kandidovati za mjesto predsjednika, upravo zbog obaveza u novoosnovanom preduzeću.

On je na čelu te studentske organizacije od 2014. godine. Prethodno je bio predstavnik studenata Fakulteta političkih nauka u SP. Statut SP predviđa da se predsjednik bira većinom glasova članova Skupštine, na period od dvije godine, sa mogućnošću još jednog reizbora.

Pavićević je i dugogodišnji portparol Košarkaškog saveza, na čijem čelu je premijer Milo Đukanović.

Bonus video: