Bivši direktor napustio KCCG: Dobio sam ponudu koja se ne odbija

Skupština Glavnog grada na sjednici krajem jula verifikovala je ostavku Mijovića na funkciju odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) i predsjednika Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova
1931 pregleda 38 komentar(a)
Milan Mijović, Foto: Luka Zeković
Milan Mijović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.10.2016. 06:04h

Bivši direktor Kliničkog centra (KC) i načelnik Odjeljenja za grudnu hirurgiju Milan Mijović napustio je u ponedjeljak tu zdravstvenu ustanovu.

To je “Vijestima” potvrdio direktor KC Ranko Lazović. On je rekao da će novi načelnik Odjeljenja za grudnu hirurgiju biti magistar medicinskih nauka i specijalista opšte i grudne hirurgije Obrad Vujadinović.

Pojasnio je da u tom odjeljenju rade još dva ljekara sa specijalizacijom iz grudne hirurgije i jedan koji je trenutno na specijalizaciji. Lazović je rekao da mu je Mijović odgovorio da KC napušta zbog ekonomskih razloga.

Mijović je juče rekao “Vijestima” da će radni angažman nastaviti u zdravstvenoj ustanovi u Beogradu, gdje će raditi kao šef grudne hirurgije.

On je istakao da KC napušta jer je “dobio ponudu koja se ne odbija”.

Skupština Glavnog grada na sjednici krajem jula verifikovala je ostavku Mijovića na funkciju odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) i predsjednika Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova.

Mijović je bio direktor KC od 2011. do aprila prošle godine, kada je podnio ostavku.

On je tada kazao da je “zahtjev za prijevremeni zavšetak mandata” podnio novom ministru zdravlja Budimiru Šegrtu, istakavši da je to učinio “iz ličnih razloga”.

Mijović je tada rekao da niko nije vršio pritisak na njega da ode i da smatra da je “ u redu” da novi ministar formira svoj tim.

Šegrt je lani, u nekoliko navrata, kritikovao rad bivšeg menadžmenta KC.

On je, po dolasku na funkciju prošle godine, istakao da menadžment u zdravstvenom sistemu nije radio na “pravi način”, a da je uloga Ministarstva, dok je na čelu tog resora bio Miodrag Radunović, bila pasivna.

Bonus video: