Odgovor advokatici Novaković: Svi navodi su potkrijepljeni dokumentima

Ne blatimo, samo pišemo o sumnjivim putevima evropskog novca
9 komentar(a)
Marta Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Marta Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.10.2016. 15:24h

Advokatica Vesna Novaković nije pobila nijednu činjenicu iz teksta koji smo objavile. Tačno je da je svoja i potraživanja svojih klijenata naplatila od novca za projekat „Jačanje turističke infrastrukture“, koji je finasirala Evropska unija. Tačno je i da je tim projektom upravljala njena ćerka Marta Šćepanović. Tačno je i da je suma koju je Novakovićeva sa klijentkinjama naplatila iznosila 180.234 eura.

Niko u tekstu nije osporavao pravo advokatice Novaković i njenih klijenata da naplate potraživanja od opštine Kolašin, po pravosnažnoj presudi. Samo smo poređali činjenice na osnovu obimne dokumentacije. Dakle, u toku je bila blokada računa opštine Kolašin, na osnovu potraživanja firme DOO „Keker“, što se vidi iz bankarskih izvoda. Do trenutka do kada su legle evropske pare, za koje je bila zadužena Marta Šćepanović, sav novac sa opštinskog računa odlazio je firmi DOO „Keker“. Izvršenje prema toj kompaniji prekida se 14. 11. 2011, kada na opštinski račun stižu evropski novci. I sav evropski novac, 220.811,49 eura, odlazi Novakovićevoj, njenim klijentkinjama i firmi „Fidija“. Ni cent ne dobija „Keker“. Sjutra, 15.11.2011, kada je račun opet skoro prazan, nastavlja se izvršenje prema „Kekeru“.

Sve ovo se jasno vidi iz dokumenta koje posjedujemo i otvara brojna pitanja i dileme, o kojima smo govorili u našem tekstu.

Advokatica Novaković kaže da joj u tekstu podmećemo i da blatimo njenu porodicu. Ništa od toga nije tačno, samo radimo posao u javnom interesu i izvještavamo o sumnjivim putevima evropskog novca u Kolašinu. Nas Marta Šćepanović zanima isključivo kao javna djelatnica, koja je kao opštinska funkcionerka rukovodila tim novcem i projektom. A advokatica Novaković pokušava cijelu priču da spusti na lični nivo.

Milena Perović-Korać Milka Tadić-Mijović

Bonus video: