DJECA IZ BERANA UČESTVUJU BEZ TROŠKOVA

Potpisan sporazum između Opštine Berane i fondacije "CG u ritmu Evrope"

Prema riječima organizatora “Crna Gora u ritmu Evrope” je diplomatska dječija manifestacija u Crnoj Gori koju podržavaju ambasade Švedske, Belgije, Kipra, Portugalije, Finske, Norveške, Grčke, Italije, Hrvatske, Španije, Turske, Austrije, Holandije, Danske, Mađarske i Slovenije
63 pregleda 0 komentar(a)
Berane Crna gora u ritmu Evrope, Foto: Tufik Softić
Berane Crna gora u ritmu Evrope, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 03.10.2016. 16:12h

U Beranama je svečano potpisan Ugovor o donaciji između Opštine Berane, odnosno predsjednika Opštine Dragoslava Šćekića i manifestacije ,,Crna Gora u ritmu Evrope”, odnosno direktora Davida Makevića, kojim je omogućeno da djeca iz Berana bez troškova učestvuju na do sada najvećoj dječjoj muzičkoj manifestaciji takmičarskog tipa, koja će se u prvoj polovini 2018. godine održati u Podgorici.

Prema riječima organizatora “Crna Gora u ritmu Evrope” je diplomatska dječija manifestacija u Crnoj Gori koju podržavaju ambasade Švedske, Belgije, Kipra, Portugalije, Finske, Norveške, Grčke, Italije, Hrvatske, Španije, Turske, Austrije, Holandije, Danske, Mađarske i Slovenije.

Podrška se ogleda, kako je saopšteno, u posjetama ambasada crnogorskim gradovima i opštinama, a u cilju ostvarivanja bratimljenja i poslovne aktivnosti među gradovima.

Ova manifestacija je osmišljena u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu, a njen cilj je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Crnoj Gori, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova i poštovanje ljudskih prava.

Djeca iz crnogorskih opština pripremaće se da učestvuju i predstave svoju opštinu kao i zemlju Evrope koja im bude dodijeljena da je predstavljaju. Pobjednika sljeduje nagrada, što će podrazumijevati i putovanje u neku od zemalja koja podržava ovo takmičenje.

Finalno takmičenje održaće se u Podgorici. Djeca učesnici predstaviće se na stranom jeziku.

Nakon potpisivanja Ugovora održan je sastanak organizatora i predstavnika svih beranskih osnovnih i srednjih škola. Na sastanku prisutni su imali priliku da se bliže upoznaju sa manifestacijom i načinom učešća djece iz Berana.