Bošković: U najkraćem roku riješiće se pitanje vodosnabdijevanja u OŠ "Nikola Đurković"

Bošković je pohvalio Gimnaziju i Srednju pomorsku školu koje predstavljaju primjer uspješnog obrazovno-vaspitnog rada srednje škole ne samo u Crnoj Gori, nego i šire
2 komentar(a)
Predrag Bošković, posjeta Kotor, Foto: Ministarstvo prosvjete
Predrag Bošković, posjeta Kotor, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 03.10.2016. 15:08h

Nastava u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Kotoru kvalitetna je, što potvrđuju rezultati koje učenici tog grada postižu, ocijenio je ministar prosvjete, Predrag Bošković.

On je boravio danas u Kotoru i posjetio Osnovnu školu „Nikola Đurković“, Srednju muzičku školu “Vida Matjan” i Srednju pomorsku školu.

Bošković je rekao da je zadovoljan kvalitetom nastave u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Kotoru, što potvrđuju rezultati koje učenici postižu.

"Bošković je istakao da je infrastruktura u obrazovnim ustanovama u dobrom stanju i da će se u saradnji sa lokalnom zajednicom u najkraćem roku riješiti pitanje vodosnabdijevanja u Osnovnoj školi „Nikola Đurković“ u Radanovićima", kaže se u saopštenju Ministrstva prosvjete.

Bošković je pohvalio Gimnaziju i Srednju pomorsku školu koje predstavljaju primjer uspješnog obrazovno-vaspitnog rada srednje škole ne samo u Crnoj Gori, nego i šire.

Prema njegovim riječima, potrebno je proširiti kapacitete predškolskih ustanova, za što je dugoročno rješenje gradnja novog vrtića koji bi zadovoljio sve potrebe Opštine Kotor s obzirom na to da se njen broj stanovnika povećava.

Predsjednik Opštine, Aleksandar Stjepčević, rekao je da je Opština Kotor uvijek imala razumijevanja za potrebe obrazovnog sistema, kao i poboljšanje kvaliteta života prosvjetnih radnika.

On je podsjetio na skorašnje aktivnosti Opštine na prikupljanju novca za rekonstrukciju „Narodni heroj Savo Ilić“ i najavio izvođenje radova u Gimnaziji i Pomorskoj školi koje će pomoći Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju Turske (TIKA).

Bonus video: