Apel Banke hrane: Pomognimo porodici Ameti sa Konika

Hilda je, kako su saopštili iz Banke hrane, operisala tumorsku žlijezdu, prije devet godina i pod stalnom je terapijom. Najstarije dijete Imran ubrzo će napuniti devet godina, Ermina ima sedam, a Samira četiri godine
117 pregleda 1 komentar(a)
Hilda Ameti, Foto: Banka hrane
Hilda Ameti, Foto: Banka hrane
Ažurirano: 03.10.2016. 06:36h

Banka hrane apelovala je na ljude dobre volje da pomognu samohranoj majki Hilda Ameti koja sa troje djece živi kao podstanar u podgoričkom naselju Konik.

Hilda je, kako su saopštili iz Banke hrane, operisala tumorsku žlijezdu, prije devet godina i pod stalnom je terapijom. Najstarije dijete Imran ubrzo će napuniti devet godina, Ermina ima sedam, a Samira četiri godine.

Imran i Emina su učenici OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin" i dobri su đaci.

Hildin bivši suprug, kako je saopšteno iz Banke hrane, ima platu od oko 140 eura i može da izvoji svega 50,60 eura za almentaciju.

"Hilda prima nevjerovatnih 5,58 eura socijalne pomoći. Dječiji dodatak za troje djece iznosi 58,44 eura. Od tog novca teško da može da plati stan, račune. Već se nakupilo neplaćenih pet mjeseci kirije i dva mjeseca računa za struju i vodu. A brzo će i novi računi", saopšteno je iz Banke hrane.

Navodi se da porodica Ameti nema ni krevete već da spavaju svi zajedno na podu na dva dušeka.

Hilda se stidi što mora da traži pomoć ali kaže da nema izbora.

Potrebna im je hrana, namještaj, takođe i odjeća - trenerke, jakne, čizme, veš...sve njima treba. Brojevi obuće za djecu su 33/34, 31/32 i 30.

Žiro raČun za pomoć je kod Societe generalne banke 550001030003210489 na ime Hilda Ameti.

Svima koji žele pomoći Banka hrane će dati kontakt porodice Ameti na telefon 069 495 680 ili na Facebook stranici u inboxu.

Bonus video: