Promovisana poštanska marka u čast jubilarnog 50. Praznika mimoze

Na marki dominiraju bijela, zelena i žuta boja, stilizovano je prikazan cvijet mimoze uz dominantan broj godina koji je u ispisu
304 pregleda 0 komentar(a)
Poštanska marka povodom Praznika mimoze, Foto: Slavica Kosić
Poštanska marka povodom Praznika mimoze, Foto: Slavica Kosić

Obilježavanju jubileja 50. Praznika mimoze pridružila se i Pošta Crne Gore koja je danas promovisala prigodnu poštansku markicu .

“Izdanjem poštanske marke povodom jubilarnog 50. Praznika mimoze odajemo čast tradiciji ovog izuzetng festivala, Herceg Novom i razvoju turizma u ovom gradu.”, kazala je PR menadžer Pošte CG, Vesna Goljević Novović.

Promocije koristimo da podsjetimo na blistavu istoriju crnogorske poštanske marke. Prva marka u Crnoj Gori izrađena je 1873., a naredne godine bila je u poštanskom saobraćaju. Čak od 1893. godine Crna Gora ima prigodna izdanja poštanskih maraka, a prvo je bilo povodom 400 godišnjice Obodske štamparije, kazala je Goljević Novović I naglasila da poštanska marka osim primarne funkcije- plaćanja poštanskih usluga, ima i važnu promotivnu funkciju.

“ Ona je ambasador zemlje iz koje dolazi, zato što je upućena na masovno korišćenje u unutrašnjem i međunarodnom poštanskom saobraćaju”, rekla je Vesna Goljević Novović.

“Herceg Novi, a i Boka našli su svoje mjesto na brojnim izdanjima savremenog poštinog izdavaštva, što je prirodno zbog kulturnog bogatstva i ljepota kojima Boka obiluje. Praznik mimoze po kojem je Herceg Novi poznat , turistički je ambasador Crne Gore. Zato zaslužuje da bude predstavljen i putem poštanske marke. Marka prigodnog izdanja 50. godina Praznika mimoze štampana je u tabaku od 20 maraka . Na marki dominiraju bijela, zelena i žuta boja, stilizovano je prikazan cvijet mimoze uz dominantan broj godina koji je u ispisu. Nominalna vrijednost je 50 eura. Marku prati i koverat prvog dana, saopštila šefica službe za filateliju Aleksandra Perović

Ona je kazala da markom izdatom povodom jubilarnog Praznika mimoze počinje ovogodišnji ciklus obiljezavanja značajnih dogadjaj i ličnosti.

Pošta Crne Gore razvija brojne servise i usluge , a prema riječima rukovodioca Regionalnog centra Herceg Novi Zorana Kaluđerovića ove godine unaprijedice i saradnju sa hercegnovskom Turističkom organizacijom. Riječ je o partnerskom poslu gdje bi Regionalni centar i TO Herceg Novo zajedno vršili naplate boravišne takse na punktovima TO.

Bonus video: