Neugodni mirisi u Podgorici od kokošijeg đubreta?

Kamioni natovareni đubretom prošli iz pravca Spuža, starim putem, preko Malog brda i Vezirovog mosta, centrom
147 pregleda 34 komentar(a)
kolektor, Foto: Zoran Đurić
kolektor, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.10.2016. 06:49h

Neprijatni miris i juče, drugi dan zaredom, osjećao se na ulicama u centru grada, na Starom aerodromu, Koniku, kod „Gintaša”, naselju pod Malim brdom.

Veliki broj građana požalio se „Vijestima”, da im smeta neprijatan miris i da nijesu mogli da izađu na balkone zbog toga.

“U jednom trenutku sam dobila nagon da povraćam, koliko je neprijatan taj miris”, kazala je Tijana Golubović.

Prema saznanjima “Vijesti”, uzrok neprijatnih mirisa je kokošje đubrivo, odnosno kamioni koji su natovareni prošli iz pravca Spuža, starim putem, preko Malog brda i Vezirovog mosta, centrom prema Starom aerodromu.

“Od smrada nisam mogao da dišem, baš je jak i neugodan, u jednom momentu sam pomislio da sam ugazio negdje u fekalije, pa da ja smrdim”, kazao je Dejan Popović.

On je istakao da je neprijatan miris osjetio i dok je šetao, ali i za vrijeme vožnje u automobilu, zbog čega je morao da zatvori prozore.

„Vijestima” je iz „Vodovoda i kanalizacije” saopšteno da su njihovi radnici juče satima provjeravali atmosfersku i fekalnu kanalizaciju, ne bi li utvrdili šta je uzrok neprijatnog mirisa u gradu.

“Međutim, nijesu evidentirali nikakve kvarove ili neke druge anomalije, ispirali su sistem, ali je funkcionisao kako treba. Kolektor radi normalnim režimom”, kazao je tehnički direktor “Vodovoda i kanalizacije” Filip Makrid.

On je kazao da su imali prijave od građana, koji su mislili da se negdje kanalizacija izlila.

Iz kompanije „Plantaže” je saopšteno da “nemaju nikakve radove, koji mogu da izazovu tu atmosfersku pojavu o kojoj govorite u vašim pitanjima.

“Kompanija '13. jul Plantaže' nije nikakav uzročnik te pojave i ne može se sa njom ni na koji način povezati”, navode iz tog preduzeća.

Bonus video: