Ponuda tri firme za pozorište najbolja

Konzorcijum tri firme želi da gradi pozorište za 3,9 miliona
56 pregleda 2 komentar(a)
pozorište radovi, Foto: Luka Zeković
pozorište radovi, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.09.2016. 19:12h

Ponuda konzorcijuma „Cijevna commerce” iz Podgorice, „Grijanje” iz Danilovgrada i „Geonana” iz Podgorice za izgradnju Gradskog pozorišta izabrana je kao najpovoljnija.

Komisija za otvaranje i vrednovanje ponuda Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice donijela je rješenje kojim je odabrana ispravna i najpovoljnija ponuda , nakon što je Državna komisija za kontrolu javnih nabavki, sredinom mjeseca, usvojila žalbu dva zainteresovana konzorcijuma za izgradnju Gradskog pozorišta i naložila Agenciji da u roku od 15 dana donese zakonitu odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuđača.

Ovim rješenjem o izboru najpovoljnijeg ponuđača, na tender objavljen 29. decembra prošle godine, mogao bi konačno biti odabran izvođač radova za dugo najavljivano Gradsko pozorište.

U rješenju, koje potpisuje izvršni direktor Agencije za izgradnju Srđan Raičević, navodi se da je kriterijum za vrednovanje ponuda najniže ponuđena cijena. Procijenjena vrijednost izgradnje Gradskog pozorišta iznosila je 4 miliona i 200 hiljada eura, dok su „Cijevna commerce”, „Grijanje” i „Geonana” ponudili 3.905.450,67 eura.

„Komisija je izvršila vrednovanje ispravnih ponuda , na osnovu kriterijuma najniže ponuđene cijene i ponuđaču Konzorcijum: „Cijevna commerce” d.o.o, „Grijanje” d.o.o, „Geonana” d.o.o. za ponuđenu cijenu od 3.905.450,67 eura sa PDV-om, dodijelila 100 bodova, imajući u vidu da je najniže ponuđena cijena, ponuđaču Zajednička ponuda : “Toškovići” d.o.o. Podgorica i “Simes inženjering“ d.o.o. Podgorica, sa podizvođačem za ponuđenu cijenu od 4.158.706,20 eura sa PDV-om, dodijelila 93,9 bodova”, navodi se u obrazloženju rješenja.

Međutim, rješenjem postupak odabira izvođača radova nije okončan. Ponuđačima je rješenjem ponuđena mogućnost izjavljivanja žalbe protiv rješenja Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javnih nabavki.

„Žalbom se može pobijati postupak prijema ponuda , postupak javnog otvaranja ponuda , sadržaj i način dostavljanja zapisnika o javnom otvaranju ponuda , postupak pregleda, ocjene, upoređivanja i vrednovanja ponuda i/ili zakonitost ovog rješenja”, dodaje se u rješenju.

Komisija je ranije poništila rješenje Agencije o obustavljanju postupka javne nabavke za izgradnju pozorišta, koje je donijeto 4. maja tekuće godine.

Bonus video: