Pokrenuta internet i fejsbuk stranica posvećena starijima

„Na sajtu objavljujemo informacije vezane posebno za starije građane Crne Gore te za aktivno starenje, međugeneracijsku saradnju i volonterske akcije, ali i najave kulturnih događaja koje mogu zanimati naše čitaoce“, kaže se u saopštenju Našeg doba
0 komentar(a)
par, ljubav, stariji par, Foto: Shutterstock
par, ljubav, stariji par, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.09.2016. 11:26h

Nevladino udruženje Naše doba pokrenulo je, povodom Međunarodnog dana starijih 1. oktobra, zvaničnu internet i Fejsbuk /Facebook/ stranicu koja ima za cilj da tu populaciju intenzivnije uključi u društvene tokove i digitalno društvo.

Internet stranica je, kako su saopštili, pokrenuta vodeći se principom da i stariji članovi društvene zajednice nose značajan potencijal, a Naše doba nastoji da ih podstakne na intenzivnije uključivanje u društvene tokove.

„Na sajtu objavljujemo informacije vezane posebno za starije građane Crne Gore te za aktivno starenje, međugeneracijsku saradnju i volonterske akcije, ali i najave kulturnih događaja koje mogu zanimati naše čitaoce“, kaže se u saopštenju Našeg doba.

Istovremeno će, kako su dodali, koristeći modernu tehnologiju, stariji građani ostvariti kvalitetniji i sadržajniji život.

Iz Našeg doba ukazali su da je Crnogorski Telekom prepoznao važnost digitalnog opismenjavanja starijih i prošle godine je tom udruženju na konkursu za društveno odgovorne projekte “Za svako dobro” dodijelio finansijsku podršku za pokretanje web-sajta www.nasedoba.me.

U okviru projekta, kako su ukazali iz udruženja, realizovane su aktivnosti koje su postepeno i sistematski vodile ka formiranju sada aktivnog sajta.

„Osam članica NVU Naše doba pohađalo je kurs za kompjutersko opismenjavanje kod Uprave za kadrove Crne Gore bez nadoknade, stručnjaci iz NVO Digitalizuj.me, takođe bez nadoknade, osposobili su urednički tim - članice Našeg doba da koncipiraju web-stranicu, oblikuju sadržaj i samostalno pripremaju i objavljuju materijal“, naveli su iz iz tog Udruženja.

Prostor za sastajanje uredničkog tima i članova koji pripremaju materijal za sajt, kako su kazali, ustupa NVO Zdrava - Dona Montenegrina bez nadoknade.

„Pozivamo i starije i mlađe, jer bez njih ne bismo ni krenuli u ovaj poduhvat, da prate sajt www.nasedoba.me i uključe se komentarima ili prilozima, a Naše doba ima i stranicu na Facebooku“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: