Stojanović: Opština i TO Andrijevica ogledaju se u neradu

Stojanović dodaje da se tokom cijele ljetnje sezone niko od zaposlenih se nije nalazio na info pulčtu kod Knjaževca
294 pregleda 1 komentar(a)
Duško Stojanović, Foto: SDP
Duško Stojanović, Foto: SDP
Ažurirano: 30.09.2016. 10:45h

Predsjednik OO SDP Andrijevica Duško Stojanović saopštio je da je nezainteresovanost i loš rad lokalne turističke organizacije je samo manifestacija stanja menadžmenta opštine, koja je inače i njen osnivač.

"Veoma je bitno naglasiti da Opština i Turistička organizacija Andrijevica imaju zajedničke karakteristike koje se ogledaju u neradu i produbljivanju krize u kojoj se naša Opština nalazi. Nezainteresovanost obavljanja poslova iz svoje nadležnosti manifestuje se u tome što Turistička organizacija Andrijevica ne poštuje pozitivne propise naše države i suprotno zakonskim ovlašćenjima ne naplaćuje članske doprinose privrednim subjektima na teritoriji naše opštine. Na plaćenje članskih doprinosa, čiji su iznosi simbolični, dužni su svi ugostiteljski objekti, komunalno preduzeće, kladionice, marketi, preduzeća koja se bave drvopreradom kao i svi činioci koji se bave privrednom djelatnošću", navodi Stojanović.

On dodaje da jedino ubiranjem prihoda, Turistička organizacija može obavljati poslove na kvalitetan način, i svojom djelatnošću oplemeniti turističku ponudu Andrijevice.

"Opštinski odbor SDP Andrijevica će inicirati pokreranje odgovornosti zbog nepostupanja i grubog kršenja propisa. Smatramo da bi bilo elementarno korektno da direktor Turističke organizacije Andrijevica, koji je u stanju vršioca duznosti već duži niz godina, kad već nije odgovorio na dopis Opštinskog odbora SDP Andrijevica, da javnost upozna sa razlozima nepoštovanja propisa ove države ili da podnese ostavku na funkciju, što bi bio moralan i odgovoran čin, s obzirom da na Zavodu za zapošljavanje ima dosta visokoškolaca – turizmologa, koji su na rubu egzistencije, a koji bi turističku ponudu Andrijevice itekako oplemenili i podigli na najveći mogući nivo. Hoćemo da vjerujemo da je u pitanju nerad a ne zaštita partijskih interesa, imajući u vidu da su glavni nosioci prevrednih aktivnosti, uglavnom funcioneri DPS-a ili osobe koje su direktno ili indirektno povezane sa njima."

Stojanović dodaje da se tokom cijele ljetnje sezone niko od zaposlenih se nije nalazio na info pulčtu kod Knjaževca.

"Nedovoljno zalaganje, kao i evidentno neznanje direktora Turističke organizacije doprinosi lošim rezultatima rada organizacije, pa umjesto da vizuelni identitet Turističke organizacije bude dovoljno izreklamiran i pristupačan, kako građanima tako i turistima, imamo situaciju da se kancelarije Turističke organizacije, nalaze na nepoznatoj adresi, bez obilježavanja smjernica kako do nje doći. Sve ovo ukazuje da se Turistička organizacija Andrijevica nalazi u “vlasništvu” jedne osobe koja crpi resurse od projekata, donacija i transfera, a ne radi ništa na obogaćivanju turističke ponude i promociji turističkih potencijala."

Bonus video: