Ministarstvo ekonomije usvojilo žalbu PAM-a

Dragica Sekulić su saopštili da je žalba usvojena zbog pogrešne primjene materijalnog prava i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja
209 pregleda 0 komentar(a)
PAM, Foto: Pam.org.me
PAM, Foto: Pam.org.me

Ministarstvo ekonomije usvojilo je žalbu Organizacije za zaštitu prava autora muzike Crne Gore (PAM CG) i predmet vratilo Zavodu za intelektualnu svojinu na ponovno odlučivanje.

Zavod za intelektualnu svojinu donio je sredinom oktobra rješenje kojim se NVO PAM CG oduzima dozvola za obavljanje djelatnosti kolektivnog ostvarivanja autorskog prava a iz Ministarstva na čijem je čelu

Dragica Sekulić su saopštili da je žalba usvojena zbog pogrešne primjene materijalnog prava i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

"Jedan od glavnih nedostataka rješenja Zavoda za intelektualnu svojinu je činjenica da Zavod prije oduzimanja dozvole nije u pisanoj formi ukazao na nepravilnosti u radu PAM CG, naložio mjere i odredio rok za otklanjanje nepravilnosti, kako je to propisano članom 151 stav 2 Zakona o autorskom i srodnim pravima," ističe se u saopštenju.

Nakon rješenje o oduzimanju dozvole, PAM CG je Ministarstvu ekonomije, kao drugostepenom organu, izjavila žalbu na rješenje.

"Ministarstvo ekonomije je, kao organ koji vrši nadzor nad radom Zavoda za intelektualnu svojinu, u više navrata, između ostalog i u vezi sa predmetnom inicijativom, Zavodu ukazivalo na obavezu vršenja nadzora nad radom NVO PAM CG, u skladu sa ovlašćenjima propisanim Zakonom o autorskom i srodnim pravima. Ministarstvo ekonomije je i danas uz donošenje Rješenja o usvajanju žalbe, istovremeno uputilo Zavodu još jednom zahtjev da u skladu sa članom 177 Zakona o autorskom i srodnim pravima, izvrši nadzor nad radom NVO PAM CG," navodi se na kraju saopštenja.

Bonus video: