JPNPCG: Vuković i Redžepagić izabrani za koordinatore

Ističe se da je u periodu između dvije posljednje sjednice UO, JP nastavilo sa usvajanjem preporuka Državne revizorske institucije (DRI) sa ciljem njihove pune implementacije
151 pregleda 1 komentar(a)
UO JPNPCG, Foto: JPNPCG
UO JPNPCG, Foto: JPNPCG
Ažurirano: 29.09.2016. 18:55h

Koordinatori za nacionalne parkove Skadarsko jezero i Prokletije do imenovanja novih direktora biće direktorica Javnog preduzeća nacionalni parkovi Crne Gore (JPNPCG), Azra Vuković i zamjenik predsjednika Uprvanog odbora (UO) tog preduzeća, Orhan Redžepagić.

Kako je saopšteno, UO JPNPCG je na sjednici koja je održana danas, odredio Vuković i Redžepagić koji će rukovoditi tim Organizacionim jedinicama, imajući u vidu kompleksnost i specifičnost upravljanja zaštićenim područjima.

„UO je ujedno zadužio menadžment JPNPCG da u roku od mjesec predloži nova kadrovska rješenja“, navodi se u saopštenju JPNPCG.

Kako se dodaje, UO JPNPCG je usvojio Rebalans finansijskog plana za ovu godinu koji je sačinjen na osnovu uporedne analize prihoda i rashoda ostvarenih u prvom polugodištu 2016. godine sa planiranim godišnjim prihodima i rashodima za istu godinu.

“Predloženi rebalans rashoda na nivou Preduzeća generalno predviđa smanjenje troškova na ime stalno zaposlenih, smanjenje prihoda u odnosu na plan na ime ribolovnih dozvola, izdavanje čamaca i poslovnog prostora, kao i povećanje prihoda na ime donacija i korišćenja dobara”, pojasnili su iz JPNPCG.

Oni su rekli da je, razmatrajući Status realizacije zaključaka sa prethodnih sjednica, UO iskazao zadovoljstvo njihovom implementacijom s obzirom na to da su oni, u većini slučajeva (73 odsto) realizovani i doprinose efikasnosti rada JPNPCG.

„Takođe UO zahtijeva punu implementaciju i obrazloženje onih zaključaka koji nisu do sad implementirani”, kaže se u saopštenju.

Ističe se da je u periodu između dvije posljednje sjednice UO, JP nastavilo sa usvajanjem preporuka Državne revizorske institucije (DRI) sa ciljem njihove pune implementacije.

„U tom pravcu sačinjen je Izvještaj o implementaciji mjera i preporuka na 23. septembar ove godine. Na osnovu sumarnog pregleda ostvarenih rezultata na primjeni mjera i preporuka DRI, implementirano je 44 preporuka ili 83 odsto, djelimično implementirano devet preporuka ili 17 odsto i nema neimplementiranih”, precizirali su iz JPNPCG.

Kako je saopšteno, na sjednici je usvojen Pravilnik o kancelarijskom poslovanju, Pravilnik za postupanje prilikom sprovođenja postupka javne nabavke direktnim sporazumom i Odluka o pokretanju postupka prodaje drveta po osnovu sanitarne sječe u NP Durmitor.

Bonus video: