Recepcionarka na čelu turističke organizacije Tivat

Moškov je potvrdila da je podnijela ostavku i najavila da će se prihvatiti funkcije odbornice u Skupštini opštine
566 pregleda 47 komentar(a)
Gabrijela Glavočić, Foto: Facebook
Gabrijela Glavočić, Foto: Facebook
Ažurirano: 29.09.2016. 17:56h

Direktorica Turističke organizacije Tivat (TOT) Bernarda Moškov (SDP) podnijela je juče ostavku na tu funkciju.

Izvršni odbor TOT juče je za v.d. direktorku postavio Gabrijelu Glavočić (DPS), dosadašnju recepcionarku u Porto Montenegru.

Izvori “Vijesti” tvrde da je Moškov duže vrijeme bila pod pritiskom DPS-a, koji je zahtijevao da ode sa te funkcije.

Moškov je bila direktorica šest godina i po brojnim ocjenama uspješno je vodila TOT.

Ona je „Vijestima“ potvrdila da je podnijela ostavku i najavila da će se prihvatiti funkcije odbornice u Skupštini opštine.

Njenim odlaskom, SDP koji je do posljednjih lokalnih izbora 17. aprila bio u dugogodišnjoj lokalnoj koaliciji sa DPS, praktično je ostao bez posljednjeg funkcionerskog mjesta.

Iako je još na čelu tivatskog Centra za kulturu, nosilac liste SDP Vojislav Kaluđerović prošle sedmice je podnio ostavku na članstvo i sve funkcije u SDP.

“Tačno je da sam napustio partiju. Zbog ukupnog stanja na političkoj sceni Crne Gore ne želim se više baviti politikom. Nastaviću da radim u kulturi i unapređenju kulture u opštini Tivat, što sam i činio posljednjih 12 godina”, kazao je novinarima juče Kaluđerović.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, i on je bio pod pritiskom DPS-a da se povuče sa mjesta izvrnog direktora, ili da pređe u partiju koju vodiMilo Đukanović.

On se navodno iz SDP-a povukao zbog relativnog lošeg rezultata na posljednjim lokalnim izborima, na kojima je predvodio listu te partije, ali i zbog nezadovoljstva načinom na koji tivatski SDP u posljednje vrijeme vodi njen dugogodišnji predsjednik Krsto Bošković.

DPS i njegovi novi lokalni partneri - HGI i SD, počistili su proteklih mjeseci kadar SDP-a iz svih organa upravljanja lokalnih javnih preuzeća i ustanova.

Sa mjesta direktora “Vodovoda i kanalizacije” iz zdravstvenih razloga povukao se Čedo Lukić (SDP) koga je na toj funkciji zamijenio Alen Krivokapić(DPS).

Novom sistematizacijom koja je donesena poslije izbora, ukinuto je mjesto menadžera Opštine koje je ranije pokrivao SDP-u bliski Zoran Petranović, ali je on ipak ostao da radi u lokalnoj upravi kao savjetnik za ekonomska pitanja u kabinetu gradonačelnice dr Snežane Matijević (DPS).

Bonus video: