Žabljak: Potpisan ugovor o učestvovanju đaka na diplomatskoj dječijoj manifestaciji

"Naši učenici i profesori navikli su nas na uspjehe na važnim takmičenjima i ne sumnjam da će tako biti i na ovom. Najvažnije nam je da budemo dio ove manifestacije koju ćemo bezrezervno podržat"
54 pregleda 0 komentar(a)
CG u ritmu Evrope, Foto: Obrad Pješivac
CG u ritmu Evrope, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 29.09.2016. 14:07h

Predsjednik Opštine Veselin Vukićević i David Makević direktor manifestacije "Crna Gora u ritmu Evrope'' juče su potpisali ugovor kojim su đaci žabljačkih osnovnih i srednje škole učesnici diplomatske dječije manifestacije podržane od strane Ambasadora Evrope i Evropske Unije.

"Manifestaciju “Crna Gora u ritmu Evrope” podržali su ambasadori Švedske, Belgije, Kipra, Portugalije, Finske, Norveške, Grčke, Italije, Hrvatske, Španije, Turske, Austrije, Holandije, Danske, Mađarske, Slovenije i drugi. Podrška se ogleda u njihovim posjetama gradovima i opštinama a koje organizuje “Crna Gora u ritmu Evrope” i ostvaruju bratimljenja i poslovne aktivnosti među gradovima. Manifestacija je osmišljena u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou, Bijelom knjigom EU o mladima. Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Crnoj Gori, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja. Djeca opština Crne Gore se pripremaju da učestvuju i predstave svoju opštinu kao i zemlju Evrope koja im bude dodijeljena od strane organizacije. Predstaviće se kroz pjesmu i moderni ples na jeziku ambasade te zemlje. Obuka je besplatna bez obzira na materijalne mogućnosti, kako za djecu tako I za njihove roditelje. Tokom obuke posjećivaće ih ambasadori a finalni koncert je u Podgorici, u martu 2017. godine. Pobjednik se nagrađuje putovanjem u zemlju iz koje je ambasador koji ih prati, a Opštini pripada 50 posto prikupljenih sredstava koja će se usmjeriti za razvoj mladih talenata i sport", kaže David Makević i dodao da projekat obuhvata 20 crnogorskih gradova i opština.

Predsjednik Opštine Veselin Vukićević kaže da je lokalna uprava sa zadovoljstvom prihvatila partnerstvo u ovom projektu.

"Naši učenici i profesori navikli su nas na uspjehe na važnim takmičenjima i ne sumnjam da će tako biti i na ovom. Najvažnije nam je da budemo dio ove manifestacije koju ćemo bezrezervno podržat", kaže Vukićević.

Bonus video: