Majke iz Rožaja: Inspektorka Radončić pokušava da prikrije krivično dijelo

"Da se preslušaju svi telefonski razgovori inspektorke u posljednjih 10 dana i ustanovi ko je istoj dao nalog da pokuša da prikrije krivično dijelo koje se goni po službenoj dužnosti", kazala je predstavnica majki Rafeta Murić.
190 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 29.09.2016. 08:25h

Majke iz Rožaja koje još nijesu ostvarile pravo na doživotnu naknadu vjeruju da inspektorka Fetija Radončić pokušava da prikrije izvršeno krivično dijelo uništavanje arhivske građe koje se goni po službenoj dužnosti.

"Zbog toga pozivamo osnovnog državnog tužioca u Rožajama i vrhovog državnog tužioca Ivicu Stankovića, kao i specijalnog tužioca za korupciju i organizovani kriminal Milivoja Katnića i novoformirani specijalni policijski tim da se konačno počnu rješavati krivična dijela na sjeveru. Da ispitaju ovu inspektorku, da se preslušaju svi njeni telefonski razgovori u posljednjih 10 dana i ustanovi ko je istoj dao nalog da pokuša da prikrije krivično dijelo koje se goni po službenoj dužnosti", kazala je predstavnica majki Rafeta Murić.

Interesantno je, smatra Murić, da se inspektorka Radončić "nakon osam mjeseci sama ovlastila da posjeti Zavod za zapošljavanje u Rožajama i sa osumnjičenim licem izvrši nadzor, donese rješenje i zajedno sa osumnjičenim ga proslijedi medijima čime se umiješala i u istragu tužilaštva".

"Pitamo inspektorku Fetiju Radončić kako to da se tek nakon osam mjeseci sjetila da izvrši inspekcijski nadzor, pominjući da su razlog mediji i ako je upoznata da mediji osam mjeseci izvještavavaju o čitavom slučaju? Zašto se ranije nije sjetila, zašto baš sada kada su već dokazi jasni da je neko ili sklonio ili uništio arhivu iz ZZZ u Rožajama. Očigledno je da pomenuta inspektorka pokušava da spasi i zataška čitav slučaj, što je takođe krivično djelo", kazala je Murić koja je upitala zašto je inspektorka baš sa osumnjičenim vršila inspekcijski nadzor.

"Zašto nije uzela izjavu od majki koje bi joj dale dokaze i stare kartone kojih nema u ZZZ, pa da iste pita gdje se nalaze ako nijesu kod njih? Zato pozivamo tužilaštvo da reaguje i odmah ispita pomenutu inspektorku i od nje dobije odgovor na osnovu čijeg naloga pokušava da prikrije krivično dijelo. Takođe poručujemo svima koji pokušavaju da krenu istim putem kao ova inspektorka da nećemo dozvoliti da neko ne odgovara za sva učinjena krivična djela koja su nam nanijela probleme da osam mjeseci ne možemo doći do svojih zakonskih prava", kazala je Murić i dodala da su majke otvorene za svaku inspekciju koja će da radi u skladu sa zakonom, što podrazumjeva uzimanje izjava i prikupljanje dokaza koje posjeduje druga strana.

Majke su, po povratku iz Podgorice gdje su štrajkovale ispred zgrade Vlade, nastavile sa protestima ispred ZZZ i Centra za socijalni rad u Rožajama, odakle su poručile da neće odustati od svojih prava.

Galerija

Bonus video: