Bošković: U infrastrukturu obrazovno-vaspitnih ustanova uloženo preko 50 miliona eura

Bošković je ocijenio da tehnološka iskustva Kine u obrazovnom sistemu na svim nivoima mogu biti od posebnog značaja u procesu reforme obrazovnog sistema Crne Gore, i naglasio da upravo u toj oblasti očekuje intenzivniju saradnju u narednom periodu
58 pregleda 2 komentar(a)
Predrag Bošković, Cui Dživei, Foto: Ministarstvo prosvjete
Predrag Bošković, Cui Dživei, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 28.09.2016. 18:36h

Vlada je stavila akcenat na podizanje kvaliteta obrazovanja u Crnoj Gori, i u infrastrukturu objekata obrazovno-vaspitnih ustanova uložila preko 50 miliona eura, kazao je ministar prosvjete Predrag Bošković.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Bošković se danas sastao sa ambasadorom Kine u Crnoj Gori Cui Dživeiem, i zahvalio mu na podršci koju ta država pruža Crnoj Gori u svim oblastima, a naročito kada je riječ o obrazovanju.

Bošković je ocijenio da tehnološka iskustva Kine u obrazovnom sistemu na svim nivoima mogu biti od posebnog značaja u procesu reforme obrazovnog sistema Crne Gore, i naglasio da upravo u toj oblasti očekuje intenzivniju saradnju u narednom periodu.

„Ministar je upoznao ambasadora Kine sa postignućima u oblasti obrazovanja i naglasio da je Vlada Crne Gore stavila akcenat na podizanje kvaliteta obrazovanja i u infrastrukturu objekata obrazovno-vaspitnih ustanova uložila preko 50 miliona eura“, kaže se u saopštenju.

Dživei je, kako se navodi, pohvalio odličnu saradnju dviju država.

On je naglasio važnost razmjene studenata i rekao da je od velikog značaja Katedra za crnogorski jezik i književnost koja će uskoro biti otvorena na "Beijing Foreign Studies University“ u Pekingu.

„Dživei je istakao da će Kina i u narednom periodu podržavati crnogorski obrazovni sistem kroz razmjenu studenata, infrastrukturna ulaganja i druge vidove saradnje koji će unaprijediti tu oblast“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: