Završena rekonstrukcija vrtića u Mojkovcu: TIKA uložila 32.000 eura

Predsjednik opštine Mojkovac Dejan medojević je u ime svih građana Opštine zahvalio agenciji TIKA i Turskoj, ističući da se nada još čvršćoj saradnji u budućnosti
143 pregleda 0 komentar(a)
Vrtić Mojkovac, Foto: Ministarstvo prosvjete
Vrtić Mojkovac, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 28.09.2016. 18:03h

U Mojkovcu je danas svečano obilježen završetak rekonstrukcije dječjeg vrtića „Jevrosima Rabrenović – Jevra“, u koju je turska agencija TIKA uložila 32.000 eura.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, sekretar tog resora Slobodan Filipović rekao je da je to samo jedan u nizu projekata koje je Ministarstvo pokrenulo sa agencijom TIKA.

„On je izrazio zadovoljstvo što su Turska i njena Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju prepoznali važnost ulaganja u obrazovni sistem Crne Gore i na taj način kroz mnoštvo projekata pomogli crnogorskim đacima da nastavu pohađaju u boljim uslovima“, kaže se u saopštenju.

Filipović je naglasio važnost projekta rekonstrukcije vrtića u Mojkovcu, tim prije što je to jedna od opština sa nedovoljnim obuhvatom djece predškolskim obrazovanjem u kojoj je, nakon sprovođenja Kampanje „Svi u vrtić“, broj djece koja pohađaju predškolsko obrazovanje povećan na 50 odsto.

Predsjednik Opštine Mojkovac Dejan Medojević rekao je da to nije prva donacija TIKE u Mojkovcu.

On je u ime svih građana Opštine zahvalio agenciji TIKA i Turskoj, ističući da se nada još čvršćoj saradnji u budućnosti.

Koordinator agencije Ahmet Altun rekao je da je TIKA prisutna u Crnoj Gori od 2007. godine, i da je do danas realizovano oko 300 projekata.

„Prilikom izbora projekata koje će realizovati, TIKA se bazira na prioritetne oblasti za razvoj društva gdje svakako spada obrazovanje u koje je TIKA do sada uložila dosta sredstava“, kazao je Altun.

On je istakao odličnu saradnju Crne Gore i Turske i najavio nastavak pomoći u budućem periodu.

„Altun je izrazio zadovoljstvo što će djeca JPU „Jevrosima Rabrenović – Jevra“ dočekati zimu u mnogo boljim uslovima“, kaže se u saopštenju.

Ambasador Turske u Crnoj Gori, Serhat Galip, rekao je da je dobro opremljen prostor uslov za kvalitetan rad vrtića, i izrazio zadovoljstvo što je TIKA prepoznala važnost ulaganja u taj projekat.

„Direktorica JPU „Jevrosima Rabrenović – Jevra“ Dubravka Drobnjak zahvalila je agenciji TIKA na donaciji od 32 hiljade EUR koje su uložene u rekonstrukciju vrtića, koji sada predstavlja mnogo ljepše mjesto za mališane ove opštine“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: