Budvani se uključili u realiaciju muzičko scenskog događaja

Manifestacija “Crna Gora u ritmu Evrope” je osmišljena u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou, Bijelom knjigom EU o mladima
67 pregleda 1 komentar(a)
Crna Gora u ritmu Evrope, Foto: Vuk Lajović
Crna Gora u ritmu Evrope, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 27.09.2016. 12:08h

Gradnačelnik Budve Srđa Popovići direktor manifestacije “Crna Gora u ritmu Evrope” David Makević potpisali su ugovor o realizaciji ovog muzičko-scenskog događaja i učestvovanja djece iz metropole turizma na njemu.

“Crna Gora u ritmu Evrope” je diplomatska dječija manifestacija u Crnoj Gori ovoga tipa podržana od strane Ambasadora Evrope i Evropske Unije, među kojima su: Švedska, Belgija, Kipar, Portugal, Finska, Norveška, Grčka, Italija, Hrvatska, Španija, Turska, Austrija, Holandija, Danska, Mađarska, Slovenija i drugi. Podrška se ogleda u njihovim posjetama gradovima i opštinama a koje organizuje “Crna Gora u ritmu Evrope”, a iz kojih posjeta se ostvaruju bratimljenja i poslovne aktivnosti među gradovima i opštinama Crne Gore i Evrope.

Manifestacija “Crna Gora u ritmu Evrope” je osmišljena u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou, Bijelom knjigom EU o mladima.

“Projekat koji u Srbiji po nazivom Srbija u ritmu Evrope se na preporuku ambasadora Crne Gore u beoradu Branislava Mićunovića, započinje i u Crnoj Gori. Cilj da se 23 lokalne uprave iz Crne Gore uključe u relizaciju programa, ted a se slektuje 20 najtaletovanije djece osnovnog i srednjoškolaksog uzratsa sa teritorije Budva , kao i u svim ostalim crnogorskim opštinama. Svakoj od opština će biti dodijeljan jedana od ambassadora EU, tako da će se djeca iz te opštine predstaviti na tom jeziku u sekeciji pevanja I modernog pleasnacionalnoj televiziji biće održano takmičenje u aprilu”, kazao je Makević.

Predsjednik Popović je podsjestio da su djeca iz Budve bila vjesnica Evrope u Crnoj Gori, jer su srednjoškolci još 2004. učestvovali na međunarodnom kvizu “Zdravo Evropo”.

“Crna Gora i Budva su odavno u ritmu Evrope, odavno plešu sa Evropom i ja sam ubijeđen da će se na omladina odazvati ovom izazovu. U pitanju su mala sredstva koja će lokalna uprava izdvojiti za realizaciju projektu, ali su benefiti mnogo veći. Uvijek smo pomagali i pomagaćemo ono što je u interesu naše omladine", kazao je Popović.

Na finalnom takmičenju na Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Crnoj Gori, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja. Djeca opština Crne Gore se pripremaju da učestvuju i predstave svoju opštinu kao i zemlju Evrope koja im bude dodijeljena od strane organizacije ,,Crna Gora u ritmu Evrope'' na finalnom tv prenosu svih gradova a uz direktan televizijski prenos sa nacionalnom pokrivenošću.

Ove godine finalno takmičenje ,,Crna Gora u ritmu Evrope‘’ održaće se u Podgorici. Djeca koja budu predstavljala svoju opštinu predstaviće se na stranom jeziku tj. na jeziku Ambasade koja će biti dodeljena od strane organizacije ,,Crna Gora u ritmu Evrope''. Djeca se predstavljaju u pesmi i modernom plesu. ,,Crna Gora u ritmu Evrope’’ organizuje posjete Ambasadora opštini kod predsednika koja bude dodeljena i prisustvo na finalnom koncertu Manifestacije koje će se održati u aprilu 2017. godine u Podgorici.

Bonus video: