Majke iz Rožaja se vraćaju kući

"Ako se za sedam dana ne riješe naši problemi, opet ćemo doći ispred zgrade Vlade"
61 pregleda 20 komentar(a)
majke iz Rožaja, Foto: Euromost
majke iz Rožaja, Foto: Euromost
Ažurirano: 27.09.2016. 18:53h

Majke iz Rožaja odlučile su da prekinu protest ispred zgrade Vlade i vrate se u Rožaje gdje če nastaviti sa protestima, ispred Zavoda za zapošljavanje i Centra za socijalni rad u Rožajama.

"Nakon konsultacija sve majke su odlučile da prihvate poziv organizacije Euromost da se vratimo u Rožaje. Očigledno je da smo sve iscrpljene i bolesne, što je bio i razlog da se sinoć dvije majke pod hitno vrate za Rožaje, jer im se pogoršalo zdrastveno stanje", navela je predstavnica majki Rafeta Murić.

Dodala je da će žene koje su se odlučile na protest nakon što večeras odmore u svojim kućama i nastaviti sa protestima u Rožajama.

"Ako se za sedam dana ne riješe naši problemi, opet ćemo doći ispred zgrade Vlade, ali sigurno nećemo odustati od naših zahtjeva", kazala je Murić.

Posebno ih, kako navodi, boli odnos premijera Mila Đukanovića.

"Koliko majke iz Rožaja i građane Rožaja interesuju Đukanovića, govori što i naš sedmodnevni boravak na pločniku, gdje nas niko iz Vlade nije pitao kako smo, a ne da nas primi. Mogle smo pored Đukanovića pomrijeti ovde, to izgleda njega ne bi interesovalo".

Majke iz Rožaja imaju i poruku za premijera.

"Nećemo odustati. Ne samo majke iz Rožaja već sve majke sa sjevera koje se suočavaju sa problemima kako da prehrane svoju porodicu, kako će školovati djecu.. Na kraju ćemo ipak mi pobjediti i izborićemo se za prava svih majki na sjeveru, za sva prava sve djece na sjeveru, ali sigurno nećemo odustati dok god ne budemo ravnopravni sa ostalim u našoj državi", navela je Murić.

Bonus video: