Asocijacija iz Nirnberga pomogla barske izviđače

Naše druženje je od tada preraslo u istinsko prijateljstvo, nastavili razne zajedničke projekte, naši izviđači su bili gosti skauta Bavarske, kojima smo i mi bili domaćini"
284 pregleda 1 komentar(a)
izviđači, Foto: Radomir Petrić
izviđači, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 26.09.2016. 13:50h

Povodom vrijednog jubileja-desete godišnjice saradnje Izviđačkog odreda “24 novembar” i Društva crnogorsko-franačkog prijateljstva “FRAMOG” iz njemačkog grada Nirnberga, predsjednik ove crnogorsko-njemačke asocijacije Ljubo Dabović uručio je barskom odredu prvi dio donacije od 2.500 eura. Donatorska aktivnost, kako je kazao, traje do kraja ove godine, i ona se sprovodi “u znak podrške, radi jačanja kapaciteta odreda”.

Dabović, inače rođeni Baranin, iskazao je posebno zadovoljstvo što ”24. novembar” sarađuje sa organizacijama koje brinu o populaciji osoba sa invaliditetom.

Primopredaja donacije obavljena je na prijemu kod predsjednika Opštine Bar dr Zorana Srzentića koji je primio Dabovića i starješinu odreda ,,24. novembar” Miodraga-Tanja Masoničića.

"Saradnju Bara i Nirnberga moramo ubuduće intenzivirati i učiniti je ćvršćom i aktuelnijom. Hvala Ljubu Daboviću na dosadašnjem angažovanju koje je od velikog značaja za Bar" rekao je tom prilikom dr Srzentić.

Masoničić je podsjetio da je saradnja odreda i FRAMOG otpočela 2006. prilikom posjete rukovodstva ove asocijacije Baru. Nakon razgovara o modelima saradnje “24. novembra” i skauta iz Franačke, Dabović se angažovao na brzoj realizaciji, pa je 60 skauta njemačkog odreda ” Sveti Đorđe” radno provelo odmor u Baru renovirajući OŠ”Srbija” u Starom Baru.

"Naše druženje je od tada preraslo u istinsko prijateljstvo, nastavili razne zajedničke projekte, naši izviđači su bili gosti skauta Bavarske, kojima smo i mi bili domaćini" dodao je Masoničić.

U čast jubileja i znak zahvalnosti za donaciju, Masoničić je FRAMOG-u uručio plaketu “Čista strana života”, najveće priznanje barskog odreda, koje su ranije dobili grad Nirnberg i Ljubo Dabović lično.

Bonus video: