Svečani prijemi za brucoše na fakultetima u Nikšiću

Kažu da podjele nijesu dobre, ali mi smo zadovoljni što je naše dijeljenje dalo ovakav rezultat. Nastavićemo i dalje da se razvijamo pa neka se opet dijelimo kao što smo do sada”, kazao je Barović
61 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2016. 11:34h

Filozofski i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću organizovali su svečani prijem za brucoše i tom prilikom studentima su se obratili dekani pomenutih fakulteta, Goran Barović i Stevo Popović.

„Svaki dan na ovom fakultetu je lijep, ali se ipak izdvajaju dva. Ovaj kada primamo novu generaciju studenata i drugi, kada uručujemo diplome. Odgovorno tvrdim da smo jedan od lidera među crnogorskim fakultetima i za to imamo valjane argumente. Skoro smo proslavili 50 godina postojanja što nas svrstava na mjesto najstarije visokoškolske ustanove u Crnoj Gori koja se bavi obrazovanjem nastavnog kadra”, kazao je Barović.

Podsjetio je da se sa Filozofskog fakulteta izdvojilo više studijskih programa koji su danas samostalni fakulteti – Prirodno matematički, Fakultet za sport, Muzička I Likovna Akademija, kao i Filološki fakultet.

“Kažu da podjele nijesu dobre, ali mi smo zadovoljni što je naše dijeljenje dalo ovakav rezultat. Nastavićemo i dalje da se razvijamo pa neka se opet dijelimo kao što smo do sada”, kazao je Barović.

Podsjetio je da ne postoji škola u državi a da okosnicu nastavnog kadra ne čine studenti sa Filozofskog fakulteta.

“Diploma profesora za koju danas počinjete da se borite daje vam šansu da se bavite najsvetijom dužnošću današnjice - obrazovanjem i vaspitanjem mladih generacija mladih ljudi To vam je istovremeno i velika obaveza i odgovornost koju možete kvalitetno obaviti, ali samo ako budete uporni, vrijedni I radni”, poručio je Barović.

Na osam smjerova Filozofskog fakulteta ove godine upisano je 300 studenata, a znanje će im prenositi više od 80 profesora i saradnika.

Na Fakultetu za sport na tri studijska programa ove godine upisano je oko 90 studenata. Dekan Popović je brucošima poželio uspješan početak studiranja, dok ih je prodekan za nauku Kemal Idrizović upoznao sa njihovim prvim obavezama.

“Nadam se da među vama postoje studenti koji će stići i do doktorskih studija i biti naš kolega. Budite što više radoznali da dobijete što više znanja i preciznih informacija”, poručio je Idrizović.

Prodekan za nauku Dragan Krivokapić kazao je da pomenuti fakultet nudi i zdravlje i znanje i izrazio zadovoljstvo što su se upisani studenti odlučili baš za Fakultet za sport.

Galerija

Bonus video: