Majke iz Rožaja Đukanoviću: Nijesmo mi krive što nemamo uslova da preživimo

"Ulazimo u još jednu neizvjesnu noć, ali ne odustjemo", saopštile su majke
12 komentar(a)
majke iz Rožaja, Foto: Luka Zeković
majke iz Rožaja, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.09.2016. 15:30h

Majke iz Rožaja pitale su premijera Mila Đukanovića kako će se osjećati kada u ponedjeljak bude u Rožajama držao govor "o nekom blagostanju", dok će one provoditi sedmu noć na betonu preko puta Vlade.

"Mi smo tu gospodine Đukanoviću, dođite da nas vidite ako se toliko zainteresovani za naše porodice, za naš narod u Rožajama, dođite gospodine Đukanoviću da vidite da smo mi samo majke koje imaju djecu, svoju porodicu, majke koje traže u našoj državi svoja prava koja nam zakonom pripadaju. Nijesmo mi gospodine Đukanoviću krive što nemamo uslova da preživimo, pa nam je svaki cent od naše države ovoliko bitan i mi bismo gospodine Đukanoviću voljele kao i Vi da budemo pored naših majki, naše djece i naše porodice, ali kako", navodi se u saopštenju koje ispred majki potpisuje Rafeta Murić.

Dodaje se da nemaju nikakvu sigurnost u državi, "kad institucije ne poštuju i sprovode zakon i Ustav naše države".

"Večeras će nam biti šesta noć na betonu, jedan broj majki se ne oseća dobro, što su primjetili iz obezbeđenja Vlade i molili nas da nas obiđe hitna pomoć, one majke kojima je bila potrebna pomoć su odbile, tako da ulazimo u još jednu neizvjesnu noć ali ne odustjemo", zaključuje se.

Bonus video: