Stijepović otvorio dio Ulice Radosava Burića

Direktor Agencije za izgradnju, Srđan Raičević, kazao da je otvoren “prvi dio druge faze” rekonstrukcije saobraćajnice Radosava Burića
103 pregleda 7 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Zoran Đurić
Slavoljub Stijepović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.09.2016. 07:04h

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović juče je otvorio za saobraćaj rekonstruisani dio Ulice Radosava Burića, dužine 334 metra.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Srđan Raičević je kazao da je otvoren “prvi dio druge faze” rekonstrukcije saobraćajnice, te da bi kompletni radovi u toj ulici trebalo da budu završeni u novembru.

Od planiranih 700 metara u sklopu druge faze, saobraćajnica je, kako je istakao, završena u ukupnoj dužini od 334 metra.

“Ukupna investicija je 534.000 eura. Očekujemo da se do kraja oktobra ili u prvoj nedjelji novembra završi kompletna Ulica Radosava Burića do zgrade ambasade NR Kine, što sa radovima koji su izvedeni u junu, čini da ukupna investicija na ovom lokalitetu iznosi 900.000 eura”, kazao je Raičević.

Stijepović je istakao da je cilj bio da izgradnjom ove investicije poboljšaju kvalitet saobraćaja na Zabjelu i da povećaju bezbjednost svih učesnika.

On je kazao da su razgovarali sa projektantom povodom zahtjeva stanara jedne od zgrada u ulici, koji traže promjenu projekta rekonstrukcije saobraćajnice kako bi se kolovoz odmakao od višespratnice.

Građanima će, kako je rekao, izaći u susret rješenjem koje će biti prihvatljivo i za njih i za projektanta.

Stijepović je najavio da bi za mjesec do dva trebalo da bude završen Tržni centar sa pijacom na Koniku, dok će treća sanitarna kada, vrijedna preko milion eura, biti završena u prvoj polovini oktobra. U probni rad će, kako je kazao, uskoro pustiti uređaj za prečišćavanje otpadnih voda, u šta je uloženo preko dva miliona eura.

“Drugi kapitalni projekti su u pripremi ili je tender u toku ili će biti uskoro raspisan”, kazao je Stijepović.

Za 15 dana će, kako je kazao, Hercegovačka ulica dobiti novi izgled, jer će sredinom ulice posaditi 19 stabala kamfora. Uz pomoć Vojske, kako je kazao, završavaju proširenje puta u Lješanskoj nahiji, od Buronja do Draževine, u dužini od 4, 2 kilometra.

Bonus video: