Glendža: Prostor od TQ Plaze do Avale pretvoriti u trg

„Sada je poslednji momenat da se krene u realizaciju ovog projekta", poručio je Gendža
3 komentar(a)
Rdaomir Glendža, Uzdignimo Budvu, Foto: Vuk Lajović
Rdaomir Glendža, Uzdignimo Budvu, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 23.09.2016. 14:00h

Grupa birača „Uzdignimo Budvu – Radomir Glendža“ smatra da je jeidno rješenje saobraćajnog kolapsa u samom srcu Budve, pretvaranja prostora od kompleksa „TQ Plaza“ do hotela „Avala“ u šetališnu zonu - trg.

„Gorući problem našeg grada svakko je nedostatak parking prostora. Došli smo na ideju, da ukoliko naša lista dobije povjerenje građana i budemo dio vlasti, a ja kao nosilac liste gradonačelnik, da se potez od TQ Plaze do Avale pretvorimo u šetaliđnu zonu, odnosno naravimo veliki trg. Stručnjaci bi dali konačno mišljenje, ai smatramod a bi se saobraćaj trebao odbvijati u ovom dijelu podzemno , čime bi se stvorio veliki parking prostor“, kazao je Glendža na konferencji održanoj u Mediteranskoj ulici.

On je kazao da je upravo u ovoj dijelu Budve jedno veliko gradilište, te da će u narednih godinu biti izgrađeno nekoliko solitera, to će problem parking i sabraćaja biti još veći.

„Sada je poslednji momenat da se krene u realizaciju ovog projekta", poručio je Gendža.

Prema njegovim riječima da u narednom periodu je potrebno izgraditi najmanje tri - četiri garaže od Budve do Petrovca, kako bis e riješio problm nedostatka parking mjesta.

Bonus video: