Pripadnici Vojske Crne Gore na međunarodnoj vježbi u Hrvatskoj

Završna vježba koja je podrazumijevala demonstraciju svih uvježbanih aktivnosti realizovana je od 19. do 22. septembra
2 komentar(a)
vojska Crne Gore, Foto: Ministarstvo odbrane
vojska Crne Gore, Foto: Ministarstvo odbrane
Ažurirano: 23.09.2016. 13:53h

Pripadnici Vojske Crne Gore učestvovali su na međunarodnoj vojnoj vježbi „Immediate Response-16“, koja je od 8. do 23. septembra 2016. godine realizovana na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ u Slunju, Republika Hrvatska.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, ciljevi vježbe podrazumijevali su unapređenje NATO i koalicione interoperabilnosti na taktičkom nivou, te jačanje odnosa između vojnih snaga iz regionalnih patnerskih zemalja i Komande američkih kopnenih snaga u Evropi.

"Vježba je obuhvatala sprovođenje procesa donošenja vojnih odluka, komandovanje i kontrolu u operacijama bataljona, uvježbavanje rada na obavještajnoj pripremi bojišta, kao i razvijanje plana logističke podrške. Na vježbi „Immediate Response-16“, osim pripadnika Vojske Crne Gore (pješadijskog voda od 28 pripadnika, jednog ocjenjivača, oficira za vatrenu podršku i oficira za operacije u komandi bataljona), učestvovali su i pripadnici oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, Republike Hrvatske, Republike Slovenije, Bosne i Hercegovine i Mađarske", navodi se u saopštenju.

Završna vježba koja je podrazumijevala demonstraciju svih uvježbanih aktivnosti realizovana je od 19. do 22. septembra 2016.

Bonus video: