Bar: Zaposleno pet osoba sa invaliditetom

Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj je ove godine obilježila vrijedan jubilej - 70 godina postojanja i rada
112 pregleda 0 komentar(a)
Stari grad Bar, Foto: Radomir Petrić
Stari grad Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 12.12.2018. 20:14h

U posljednjih mjesec i po dana, u Baru je pet osoba sa invaliditetom (OSI) dobilo posao, saopšteno je danas na Okruglum stolu "Jednake šanse za sve“ Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj. Na skupu u hotelu "Sidro“ u sklopu projekta "Uključimo se, zaposlimo OSI“ koji finansira ZZZCG, predsjednik Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj Veselin Joketić je kazao da je održan prvi projektni modul obuke za poslove administratora u RAC-eduku, nakon kojeg je šest polaznika dobilo sertifikate, a potom je u kopirnici ove asocijacije uslijedila jednomjesečna obuka.

"Od ovih šest polaznika, pet je dobilo posao od prvog novembra, a projektom je inače bilo predviđeno da se zaposle četiri osobe sa invaliditetom. U kopirnici Organizacije slijepih u Baru je zaposleno četvoro lica, a jedna osoba kod privatnog poslodavca. Time je ovaj projekat u kojem nam je partner Organizacija slijepih za Podgoricu, Danilovgrad i Kolašin, opravdao očekivanja-rekao je Joketić,

Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj je ove godine obilježila vrijedan jubilej - 70 godina postojanja i rada, koje su obilježili neprestana predana borba za dostojanstven položaj slijepih i teže slabovidih u društvu. Danas organizacija ima 76 članova u oba grada, a po ostvarenim rezultatima, spada u red premijernih socio-humanitarnih udruženja u cijeloj državi.

Joketić je dodao da će teme novih projektnih radionica biti problemi i izazovi u zapošljavanju OSI, kao i rješavanje situacija prilikom zapošljavanja ovih osoba, a sa kojima se suočavaju poslodavci u privatnom sektoru, lokalna samouprava i nevladine organizacije.

Bonus video: