Amiri Škrijelj pozlilo, ali majke iz Rožaja ne odustaju

Novi direktor Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) Željko Savović pokušao je juče da ih ubijedi da se vrate kući
116 pregleda 6 komentar(a)
Majke iz Rožaja, Željko Savović, Foto: Luka Zeković
Majke iz Rožaja, Željko Savović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.09.2016. 06:07h

Jednoj od majki iz Rožaja, Amiri Škrijelj, pozlilo je juče nakon što su dvije noći prespavale ispred Vlade.

Nju su pregledali ljekari Hitne pomoći, a potom je povedena u Klinički centar.

Predstavnica majki Rafeta Murić kazala je da je Škrijelj dobro i da ne odustaju od protesta.

Majke iz Rožaja od utorka veče protestuju ispred Vlade, a tvrde da će tamo ostati sve dok ne dobiju pozitivna rješenja za doživotne naknade.

Novi direktor Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) Željko Savović pokušao je juče da ih ubijedi da se vrate kući.

On je kazao da rade na tome da se proširi lista dokaza, kako bi i one mogle ostvariti pravo na doživotne naknade po osnovu rođenja troje ili više djece.

“Radimo na rješavanju vaših problema, u stalnoj smo komunikaciji sa nadležnima i imamo potpuno razumijevanje za vas. Ali, vi nam ovdje ne možete pomoći, niti nas omesti u radu”.

Murić mu je odgovorila da su ih do sada sedam puta slagali i da se neće vratiti dok, kako je istakla, pravda ne bude zadovoljena.

Naglasila je da je prošlo mjesec od formiranja komisije koja je zadužena da prati sprovođenje postupaka za priznavanje prava na naknadu i da očekuju samo konkretna rješenja.

Predsjednik te komisije Goran Kuševija rekao je prekjuče “Vijestima” da su sačinili izvještaj i da ZZZ treba da razmotri mogućnost da se proširi lista dokaza, kako bi se utvrdilo da su majke bile na evidenciji zaposlenih određeni broj godina.

Kuševija je rekao da su ministru rada i socijalnog staranja Borisu Mariću predložili da inicira sastanak sa direktorom ZZZ, kako bi se pronašlo najbolje rješenje. Marić je kazao da je 20.757 zahtjeva majki riješeno pozitivno i da je bilo oko 1.057 žalbi. Precizirao je da je 500 predmeta vraćeno na ponovno odlučivanje, od kojih 200 u Rožajama.

Bonus video: