Hitne mjere u tivatskim školama: U bezbjednost ulažu 50.000 eura

Novac planiraju da utroše za postavljanje ograda i video nadzora, ali i angažovanje obezbjeđenja u školama...
0 komentar(a)
Snežana Matijević, Foto: Siniša Luković
Snežana Matijević, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 22.09.2016. 18:45h

U OŠ “Drago Milović” u Tivtu hitno treba uvesti dodatne mjere obezbjeđenja.

To je zaključeno na jučerašnjem sastanku direktorice škole Ružice Lazarević i gradonačelnice Snežane Matijević.

Sastanku su prisustovali i roditelji devetogodišnje djevojčice koju je u ponedjeljak u školskoj zgradi napao pas - rotvajler i nanio joj lakše tjelesne povrede.

Zbog nečuvenog incidenta, koji je okončan bez težih posljedica zahvaljujući prisebnosti nastavnice Dragice Petković, roditelji djevojčice najvjerovatnije će podnijeti tužbu protiv škole, direktorice Lazarević i N. N. lica - vlasnika psa.

Pas je u međuvremenu završio u kotorskom azilu, a veterinar je utvrdio da je zdrav i da, sa te strane, nema opasnosti po napadnuto dijete.

“Gradonačelnica je željela saznati više detalja o samom incidentu, kako bi se dogovorom na najbolji način ublažile posljedice i identifikovale akcije koje treba preduzeti da se slično ne ponovi. Poseban akcenat stavljen je na bezbjednost u školi, a zajednički zaključak jeste hitno uvođenje dodatnih mjera obezbjeđena. OŠ 'Drago Milović', uz podršku Opštine Tivat, pokrenula je proces apliciranja za sredstva kod stranog donatora u iznosu do 50.000 eura, sa namjerom da ova sredstva budu usmjerena ka postavljanju zaštitne ograde oko školskih dvorišta u Donjoj Lastvi, Gradiošnici i u centru Tivta. U planu je i postavljanje video nadzora na sve tri pomenute škole, odnosno područne jedinice, kao i angažovanje lica koje će biti zaduženo za obezbjeđivanje objekta škole...”, saopšteno je iz lokalne uprave Tivta.

Matijevićeva je poručila da saosjeća sa djevojčicom, kojoj je uručila i poklon, i njenim roditeljima i da se nada da se sličan incident neće ponoviti.

Odbornici u lokalnom parlamentu u više navrata su kritikovali DPS-SD-HGI vlast, čiji je kadar navodno na čelu tih obrazovnih ustanova, zbog toga što, kako su isticali, Ministarstvo prosvjete obezbjeđuje samo minimum novca potrebnog za rad škola.

Upozoravali su da je Ministarstvo dužno da podmiri sve potrebe ovdašnjih škola, a iz lokalne vlasti i škola su odgovarali da država nema novca i apelovali na roditelje, donatore i Opštinu da pomognu.

Bonus video: